Ντουμπάι: Απελαύνονται οι γυναίκες που φωτογραφήθηκαν γυμνές

Σάλο προκάλεσε στο Ντουμπάι η γυμνή φωτογράφιση σε μπαλκόνι πολυώροφου κτιρίου σε εμπορική συνοικία του Εμιράτου, με τις Αρχές να επικρίνουν το περιστατικό και να απελαύνουν ομάδα ανθρώπων που συμμετείχαν στη σκανδαλώδη φωτογράφιση, λέγοντας ότι παραβιάζει τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Εικόνες από τη φωτογράφιση κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν σάλο στα ΗΑΕ. Όπως ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας του Ντουμπάι Εσάμ Ίσα Αλ Χουμαϊντάν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Ντουμπάι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα εμπλεκόμενα πρόσωπα θα απελαθούν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Κανένα άλλο σχόλιο δεν θα γίνει για το θέμα αυτό» χωρίς ωστόσο να αναφερθούν λεπτομέρειες για τις εθνικότητες των εμπλεκόμενων προσώπων.

Το Σάββατο η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε τη σύλληψη των εμπλεκομένων και προειδοποίησε κατά «τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών που δεν αντανακλούν τις αξίες και την ηθική της κοινωνίας των Εμιράτων».

Τα ΗΑΕ τροποποίησαν τον Νοέμβριο μια σειρά από νόμους για θέματα όπως η συγκατοίκηση, η κατανάλωση αλκοόλ και το διαζύγιο, σε μια κίνηση που θεωρήθηκε προσπάθεια να καταστεί η χώρα πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις και τουρισμό. Ωστόσο, στον Ομοσπονδιακό Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να υπάρχουν νόμοι κατά ανήθικων και έκλυτων ενεργειών. Η αστυνομία του Ντουμπάι επίσης είπε ότι στα ΗΑΕ ισχύει νομοθεσία κατά του διαμοιρασμού πορνογραφικού ή άλλου υλικού που μπορεί να επηρεάσει τα δημόσια ήθη.

Οι φωτό από την Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ