Σιβηρία: Χαμένη πολική αρκούδα – Εντοπίστηκε 300 μίλια μακριά από το “σπίτι” της

Περίπου 300 μίλια μακριά από την ακτή της Αρκτικής όπου βρίσκεται ο φυσικός της βιότοπος εντοπίστηκε μία πολική αρκούδα, η οποία είχε ακολουθήσει την αντίθετη κατεύθυνση και έτρεχε ακόμη πιο μακριά από το σπίτι της, ακολουθώντας τον παγωμένο δρόμο της Ρωσίας. Υλικό δείχνει το χαμένο σαρκοβόρο ζώο να τρέχει μπροστά από ένα αυτοκίνητο σε απομονωμένο αυτοκινητόδρομο που κατευθυνόταν στο Γιακούτσκ, γνωστό ως η πιο παγωμένη πόλη του κόσμου.

Η αρκούδα αγνόησε την προσπάθεια του οδηγού να την τρομάξει και να βγει από τον δρόμο και συνέχισε τρέχοντας προς τον νότο, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από τη φυσική πηγή της για τροφή.

“Τι κάνει εκεί;” αναρωτιούνται οι άνθρωποι μέσα στο αυτοκίνητο παρακολουθώντας την πορεία της πολικής αρκούδας, η οποία προπορεύεται.

Οι αρμόδιοι οικολογικών οργανώσεων στη Σαχά, τη μακρινή ρωσική δημοκρατία όπου εντοπίστηκε το ζώο, ξεκίνησαν μια επείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό και τη διάσωση της αρκούδας, η οποία τελικά εντοπίστηκε 35 μίλια νότια της απομακρυσμένης περιοχής Μπαγκατάι, γνωστή και ως Γιακουτίγια.

Το ταξίδι της αρκούδας φάνηκε να πάρει νότια τροπή προς τον Αρκτικό Κύκλο. Συνήθως οι πολικές αρκούδες δεν εισέρχονται τόσο πολύ στο εσωτερικό της χώρα προς τον θερμότερο νότο, αλλά αυτή δεν είναι και η μοναδική περίπτωση. Η πιο πρόσφατη γνωστή περίπτωση που αρκούδα περιπλανήθηκε τόσο βαθιά στο εσωτερικό της χώρας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017. Όταν ένα θηλυκό αρκουδάκι δέκα μηνών διασώθηκε στην περιφέρεια του Βερκχογιάνσκ, περίπου 450 μίλια νότια μακριά από την αρκτική ακτή της Σιβηρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες τότε, το αρκουδάκι είχε χάσει τη μαμά του και βρέθηκε να κάνει επιδρομή σε εργοστάσιο επεξεργασίας αλιείας στον ποταμό Κολιμά. Μεταφέρθηκε αρχικά στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας και τώρα είναι πόλος έλξης τουριστών στον ζωολογικό κήπο του Νίζνι Νόβγκοροντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ