Κρεμλίνο: Εμβολιάζεται το βράδυ ο Πούτιν – Επτασφράγιστο μυστικό το εμβόλιο που θα λάβει

Σκόπιμα, το Κρεμλίνο αποφάσισε να μην αποκαλύψει την ονομασία του ρωσικού εμβολίου το οποίο αναμένεται να λάβει σήμερα Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους, «σκόπιμα δεν λέμε ποιο εμβόλιο θα κάνει ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι και τα τρία ρωσικά εμβόλια είναι απολύτως αξιόπιστα και αποτελεσματικά».

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Πούτιν πιθανόν να εμβολιαστεί σήμερα το βράδυ και θα λάβει ένα από τα τρία ρωσικής παραγωγής εμβόλια. “Είναι και τα τρία καλά και αξιόπιστα” είπε και παράλληλα σημείωσε ότι ο πρόεδρος έχει ήδη κάνει πολλά για να προωθήσει τα ρωσικής παρασκευής εμβόλια, εκ των οποίων το πιο διάσημο είναι το Sputnik V. Η Μόσχα έχει δώσει επίσης έκτακτη έγκριση σε δύο άλλα εγχώριας παρασκευής εμβόλια, το EpiVacCorona και το CoviVac.

Σε αντίθεση με άλλους ηγέτες χωρών, ο Πούτιν δεν θέλει να κάνει δημόσιο θέαμα τον εμβολιασμό του και γι’ αυτό δεν θα εμβολιαστεί μπροστά στις κάμερες.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με παραγωγούς εμβολίων, τη Δευτέρα, ο Πούτιν εξέφρασε την πρόθεσή του να εμβολιαστεί σήμερα Τρίτη. “Ο εμβολιασμός είναι εθελοντική επιλογή ενός ατόμου. Στο μεταξύ, εγώ προτίθεμαι να το κάνω αύριο” επεσήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ