ΗΠΑ: Στο “σφυρί” το τέρας του Άλιεν, το μαγικό ραβδί του Χάρι Πότερ και η στολή του Μπάτμαν- ΦΩΤΟ

Το πρωτότυπο, τρομακτικό εξωγήινο τέρας Άλιεν, το κοστούμι του μαφιόζου που φορούσε ο Αλ Πατσίνο στον «Σημαδεμένο», ένα «μαγικό» ραβδί του Χάρι Πότερ και η στολή του Μπατμαν είναι μεταξύ των 800 εμβληματικών αντικειμένων από χολιγουντιανές ταινίες που θα πουληθούν στα τέλη Απριλίου σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες.

Το σημαντικότερο αντικείμενο αυτής της πώλησης, που οργανώνεται από τον εξειδικευμένο οίκο δημοπρασιών Julien’s Auctions, είναι το ημιδιαφανές κοστούμι του ερπετοειδούς «Ξενόμορφου», του εφιαλτικού τέρατος της ταινίας «Άλιεν» του Ρίντλεϊ Σκοτ, που γυρίστηκε το 1979. Εκτιμάται ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 40-60.000 δολάρια. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Julien’s Auctions, Μάρτιν Νόλαν, εξήγησε ότι ήταν μια δημιουργία του γνωστού γλύπτη Χ.Ρ. Γκίγκερ και χρησιμοποιήθηκε ως «πρωτότυπο» για το εξωγήινο τέρας αυτής της πρώτης ταινίας της σειράς. «Νομίζαμε ότι είχε χαθεί και ιδού που επανεμφανίστηκε και πωλείται τώρα για πρώτη φορά», πρόσθεσε.

Άλλο εμβληματικό αντικείμενο, το κοστούμι που φορούσε ο Αλ Πατσίνο στην τελευταία σκηνή της ταινίας «Ο Σημαδεμένος», όπου ο ήρωας που ενσαρκώνει, ο Τόνι Μοντάνα, πέφτει νεκρός σε ένα σιντριβάνι, αφού δέχεται μια σφαίρα στην πλάτη. Η τιμή του εκτιμάται στα 20-30.000 δολάρια.

Προς πώληση θα βγουν επίσης πολλά αντικείμενα των ταινιών «Μπάτμαν», από τη στολή που φορούσε ο Βαλ Κίλμερ (40-60.000 δολάρια) μέχρι το όπλο που χρησιμοποιούσε ο Άρνονλτ Σβαρτσενέγκερ στον ρόλο του κακού Mr Freeze και τη μάσκα της Μισέλ Πφάιφερ ως «Κατγούμαν».

Υπάρχουν επίσης το σήμα του αστυνομικού που είχε ο Μπρους Γουίλις στην ταινία «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», ένα αυθεντικό πιστόλι λέιζερ από την «Επιστροφή των Τζεντάι» και τα «χέρια» του Τζόνι Ντεπ στην ταινία «Ο Ψαλιδοχέρης» του Τιμ Μπάρτον (30-50.000 δολάρια).

«Πρόκειται για την ποπ κουλτούρα της Δύσης, όμως τώρα αυτά τα αντικείμενα είναι γνωστά σε όλον τον κόσμο», υπογράμμισε ο Νόλαν για να εξηγήσει την επιτυχία αυτών των δημοπρασιών. «Είναι η ευκαιρία κάποιων να αποκτήσουν κάτι. Αν σας αρέσει ο Χάρι Πότερ και βρίσκεστε σε μια περίοδο της ζωής σας που κερδίζετε αρκετά χρήματα, αν μεγαλώσατε με τις ταινίες του Χάρι Πότερ και θέλετε να αποκτήσετε κάτι από τα νιάτα σας….» πρόσθεσε. Το μαγικό ραβδί που χρησιμοποιούσε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ στην ταινία «Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» (2005) εκτιμάται ότι θα πιάσει 8-10.000 δολάρια.

Για τον Μάρτιν Νόλαν, εκτός από την καλλιτεχνική και συναισθηματική αξία τους, αυτά τα αντικείμενα μπορεί να αποτελέσουν και «καλή επένδυση» γιατί, όπως είπε, «γίνονται ολοένα και πιο σπάνια και ολοένα και πιο περιζήτητα και μπορεί να τα ξαναπουλήσει κανείς» βγάζοντας κέρδος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ