Κομισιόν: Διαψεύδει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

Η Κομισιόν διαψεύδει ότι στην παρούσα φάση πραγματοποιεί συζητήσεις για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik V.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης σε δημοσιογράφους ότι «αυτή τη στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά της Covid-19 που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, διεθνή ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την αξιολόγηση του Sputnik V. Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού από τον Ιούνιο, εάν εξασφαλισθεί η έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων αναμένει ότι πολλές χώρες της Eυρωπαϊκής Ένωσης θα εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο μέσα στον μήνα. Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων που προωθεί το ρωσικό εμβόλιο διεθνώς, δήλωσε μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στην Ρωσία και την Ευρώπη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ