ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε πρώην προπονητής της Ολυμπιακής Γυμναστικής Ομάδας μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Ένας πρώην προπονητής της Ολυμπιακής Ομάδας Γυμναστικής των ΗΠΑ, με διασυνδέσεις με τον Λάρι Νάσαρ, πρώην γιατρό της Γυμναστικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ που καταδικάστηκε ότι κακοποίησε σεξουαλικά εκατοντάδες αθλήτριες, αυτοκτόνησε την Πέμπτη, ώρες μετά την απαγγελία κατηγοριών για εμπορία ανθρώπων και σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με το AP.

Ο Τζον Γκέντερντ αντιμετώπιζε 24 κατηγορίες που μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε πολυετή φυλάκιση αν καταδικαζόταν. Αναμενόταν να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στην Κομητεία Ίτον, αλλά το πτώμα του βρέθηκε σε πάρκινγκ στον αυτοκινητόδρομο 96, σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία. “Αυτό είναι ένα τραγικό τέλος σε μια τραγική ιστορία για όποιον εμπλέκεται” είπε η γενική εισαγγελέας του Μίσιγκαν, Ντάνα Νέσελ.

Ο Γκέντερ κατηγορείτο ότι είχε μετατρέψει το γυμναστήριό του σε κέντρο εμπορίας ανθρώπων, αφού πρώτα προπονούσε τα κορίτσια και μετά τα κακοποιούσε.

Σημειώνεται ότι ο Τζον Γκέντερτ ήταν προπονητής της Ολυμπιακής Ομάδας Γυμναστικής Γυναικών των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς του 2012 και είχε στενή συνεργασία με τον τότε γιατρό της ομάδας Λάρι Νασάρ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση για κακοποίηση περισσότερων από 260 αθλητριών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ