Σχοινάς για πανδημία: Αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα καλύτερο από το περυσινό – Τι είπε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την πεποίθησή του ότι «αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα καλύτερο από το περυσινό», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στην κατάσταση με την πανδημία.

Σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο κ. Σχοινάς προέτρεψε επίσης για ταχύτητα και «κοινή προσέγγιση» σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε, το καλοκαίρι «θα έχουμε περισσότερους εμβολιασμένους, θα γνωρίζουμε περισσότερα για τον ιό και τους κανόνες για τα ασφαλή ταξίδια που θα αναπτύξουμε από κοινού», ενώ σε ό,τι αφορά το προγραμματισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμών στην ΕΕ, προέτρεψε να υπάρξει ταχύτητα. «Αυτό αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε στον Βορρά είτε στον Νότο και οι εξελίξεις τρέχουν γρηγορότερα από ό,τι ο χρόνος στην πολιτική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, συμπληρώνοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια από κοινού προσέγγιση σχετικά με την απόδειξη ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Και τότε θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μια δημόσια συζήτηση για το ζήτημα της χρήσης», επισήμανε. Αναφέρθηκε, δε, στην περίπτωση του Ισραήλ, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα ένα «πράσινο διαβατήριο» για τους εμβολιασμένους, με υπόσχεση για οφέλη όταν κανείς ταξιδεύει ή παρακολουθεί εκδηλώσεις. «Πρέπει να δημιουργήσουμε στην ΕΕ ένα κοινό πλαίσιο, διαφορετικά θα επικρατήσουν οι διμερείς λύσεις», προειδοποίησε ο κ. Σχοινάς και σε σχέση με την πιθανή χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού τόνισε ότι «η Ευρώπη θα δράσει συλλογικά, ο κατακερματισμός δεν μας ωφελεί σε τίποτα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ