Σεισμός Ιαπωνία: Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά τα 7,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Φουκουσίμα

Δεν υπάρχει προειδοποίηση ή φόβος για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,1 βαθμών που σημειώθηκε στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Japan Times.

Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 60 χλμ από την ακτή της Φουκουσίμα, και ώρα που σημειώθηκε ο σεισμός ήταν στις 23.08. Πάντως, ως προληπτικό μέτρο, καλούνται οι άνθρωποι που ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές να μην πλησιάζουν τις ακτές και να μετακινηθούν σε υψηλότερα σημεία.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Τόκιο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι «μολονότι ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες ελαφρές αλλαγές στο επίπεδο της θάλασσας στις παράκτιες περιοχές, ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές στην Ιαπωνία». Δεν αναφέρθηκαν επίσης προβλήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Τοκαϊμούρα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι NHK.

Πριν από δέκα χρόνια, στις 11 Μαρτίου 2011, μετά τον ισχυρό σεισμό των 9-9,1 βαθμών στο Σεντάι του νησιού Χόνσου, ένα τεράστιο τσουνάμι έπληξε τις ιαπωνικές ακτές, ένα γεγονός που τις επόμενες ημέρες προκάλεσε αλλεπάλληλες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Ι, με αποτέλεσμα να ανέβουν επικίνδυνα τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή. Το πυρηνικό ατύχημα ήταν το χειρότερο που είχε συμβεί στον πλανήτη εδώ και 25 χρόνια. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε επίσης ανυπολόγιστες καταστροφές σε κτίρια και υποδομές, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ