Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδία: 18 νεκροί και πάνω από 200 αγνοούμενοι από την κατάρρευση φράγματος

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 αγνοούνται μετά την πλημμύρα που προκάλεσε την Κυριακή η κατάρρευση φράγματος στη βόρεια Ινδία.

Η τραγωδία ξεκίνησε όταν κομμάτια παγετώνα των Ιμαλάιων έπεσαν σε ποτάμι αυξάνοντας απότομα τη στάθμη του. Ο τεράστιος όγκος νερού πλημμύρισε την κοιλάδα και στο πέρασμα του κατέστρεψε δρόμους, γέφυρες και πλημμύρισε έναν υδροηλεκτρικό σταθμό.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 25 άνθρωποι ενώ οι προσπάθειες ανάσυρσης εγκλωβισμένων στη λάσπη συνεχίζονται. Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους είναι υπάλληλοι του σταθμού. Τα νερά παρέσυραν και κάποιους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονταν στο ύπαιθρο.

Οι αρχές διέταξαν το άδειασμα δύο φραγμάτων προκειμένου να αποτρέψουν την δραστική αύξηση των υδάτων του Γάγγη ποταμού ενώ απαγόρευσαν στους κατοίκους δύο πόλεων να πλησιάζουν τις όχθες του. 13 χωριά κατά μήκος του ποταμού που πλημμύρισε εκκενώθηκαν.

Τα τελευταία 40 χρόνια έχει λιώσει το ένα τέταρτο των πάγων στα Ιμαλάια, φαινόμενο που αποδίδεται στην αύξηση της θερμοκρασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ