Ένταση στη Βουλή μεταξύ Μπούρα-Πολάκη

Ένταση προκλήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τη διαχείριση της πανδημίας ανάμεσα στον πρόεδρο Θανάση Μπούρα και τον Παύλο Πολάκη για το σημείο απ’ όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούσε στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη και προσπαθώντας να τον προλάβει προτού ανέβει στο βήμα του είπε “μην έρχεστε πάνω κ. Πολάκη, δεν μπορείτε να έρθετε πάνω, δεν μπορείτε, δεν επιτρέπεται από τον κανονισμό” χωρίς ωστόσο να πείσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που επέμενε να παραμένει στο βήμα περιμένοντας να μιλήσει. Ο πρόεδρος της Επιτροπής συνέχισε: “Δεν θα σας δώσω τον λόγο και εδώ δεν χωράνε τέτοια πράγματα. Σας παρακαλώ θερμά, αλλιώς θα κλείσω τη συνεδρίαση. Σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ να κατέλθετε από το βήμα” επέμεινε και συνέχισε “δεν σας δίνω τον λόγο”. “Δεν μπορεί ο κ. Πολάκης να επιβάλει κανονισμούς” τόνισε με τον Παύλο Πολάκη να απαντά “πάρτε την πολιτική ευθύνη να κλείσετε τη συνεδρίαση”. Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε “δεν έχει τον λόγο ο κ. Πολάκης, κ. Πολάκη κατεβείτε από το βήμα”. Εκεί ο Παύλος Πολάκης δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν μπορούσε να μιλήσει με τη μάσκα. Παρενέβη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα, που αφού απέδωσε τα εύσημα στον πρόεδρο της Επιτροπής για τον καλό συντονισμό, σημείωσε ότι ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να μιλήσει με τη μάσκα. “Από το βήμα ομιλούν μόνο όταν έχουν τον πλήρη χρόνο” υπογράμμισε ο κ. Μπουρας στην πρόταση του κ. Κατρούγκαλου να μιλήσει ο συνάδελφός του από το βήμα αφού από εκεί θέλει. Ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, Γιάννης Μπούγα σημείωσε “ο Κανονισμός δεν μπορεί να είναι στην αίθουσα αυτή κενό γράμμα, διότι η εφαρμογή του Κανονισμού δείχνει την ισότιμη μεταχείριση των συναδέλφων από το προεδρείο. “Αν λοιπόν, δεχθείτε κύριε πρόεδρε να ομιλήσει ο συνάδελφος από του βήματος κάτι που δεν προβλέπεται γιατί ο Κανονισμός ορίζει πότε ο συνάδελφος μπορεί να μιλά από του βήματος και πότε από το έδρανό του τότε θα έχετε διαπράξει άνιση μεταχείριση και στον συνάδελφο κ. Λαμπρόπουλο που προηγήθηκε του κ. Πολάκη και στους συναδέλφους που έπονται αν δεν τους επιτρέψετε κι εκείνοι να παραβιάσουν τον Κανονισμό. Έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε τη διαδικασία” είπε και ζήτησε να τηρηθεί ο Κανονισμός. Ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μιλήσει με μάσκα. “Δεν μπορώ να μιλήσω με μάσκα, το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι δεν θέλετε να μιλήσω” επεσήμανε και ο κ. Μπούρας του πρότεινε να πάει στην άκρη των εδράνων στην αίθουσα χωρίς μάσκα και να μιλήσει από εκεί. “Χωρίς μάσκα θα πάω” είπε και έτσι έγινε και έπεσαν οι τόνοι.

Λίγο αργότερα, ο κ. Πολάκης άσκησε σφοδρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για τις ανεπάρκειες του συστήματος να αντιμετωπίσει υπαρκτές ανάγκες, για ψεύδη αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων στο ΕΣΥ, τις οποίες ο βουλευτής προσδιόρισε στα 3.500 άτομα. Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο Παύλος Πολάκης, χρησιμοποιώντας στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας νωρίτερα, αμφισβήτησε αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση καλώντας τη μάλιστα να απαντήσει πόσοι από τους 5.800 θανάτους μέχρι τώρα, είναι θάνατοι εκτός ΜΕΘ. “Παραδέχτηκε ο Τσιόδρας αυτό που φωνάζω. Που είναι τα 1.200 κρεβάτια; Όταν πεθαίνουν 100 την ημέρα δεν πήγανε πάνω από 600 οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Εγώ λέω ότι οι επτά στους δέκα πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Πηγαίνετε να απαντήσετε στη Δράμα, στο Κιλκίς, στην Πέλλα και στη Θεσσαλονίκη που κάθε οικογένεια έχει και ένα νεκρό, αν ο νεκρός της πέθανε εκτός ή εντός ΜΕΘ”, είπε ο κ. Πολάκης που σημείωσε επίσης: “Υπάρχει η επιστήμη που υπηρετεί το συμφέρον των ανθρώπων για δημόσια, δωρεάν περίθαλψη και υπάρχει η επιστήμη η οποία υπηρετεί τα κέρδη των πολυεθνικών. Σας είχαμε πει, να μην ποντάρετε όλα τα λεφτά στο εμβόλιο. Αυτήν τη στιγμή όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ε.Ε. είναι στον αέρα. Όταν είσαι στη μάχη χρειάζεσαι σφαίρες. Δεν χρειάζεσαι οχυρωματικά έργα. Οι σφαίρες είναι το προσωπικό, οι ΜΕΘ, τα φάρμακα. Τα οχυρωματικά έργα, δηλαδή το εμβόλιο, το κάνεις όχι στο φουλ της πανδημίας αλλά στην ανακωχή”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ