Prada: Διέκοψε τη συνεργασία με διάσημη Κινέζα ηθοποιό – Σκάνδαλο με την εγκατάλειψη των παιδιών της

Τη συνεργασία του με τη δημοφιλή και διάσημη Κινέζα ηθοποιό Zheng Shuang διέκοψε ο οίκος πολυτελών ειδών Prada μετά το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη η ηθοποιός με την εγκατάλειψη των δύο παιδιών της πυο γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητέρας.

Το 2021 διαγραφόταν λαμπερό για τη σταρ της Κίνας, αφού είχε κλείσει τη συμφωνία με την Prada ώστε να γίνει το πρόσωπο του οίκου μόδας στην Κίνα. Επίσης, ήταν στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar της Κίνας, στο τεύχος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα ετοιμαζόταν να συμμετέχει σε τρεις σειρές που αναμενόταν να μεταδοθούν αυτό το έτος. Αλλά οι γνώστες των τηλεοπτικών πραγμάτων θεωρούν ότι η καριέρα της μόλις τελείωσε στο καλλιτεχνικό στερέωμα, έπειτα από τέσσερις ημέρες όπου βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου εγκατάλειψης των παιδιών της. Η είδηση αυτή έχει σοκάρει τα κινεζικά social media, καταδικάστηκε από τις Αρχές και αυξάνει τη λίστα των εταιρειών που σπάνε τις συμφωνίες και τους δεσμούς μαζί της.

Αιτία της δημόσιας κατακραυγής της Zheng Shuang είναι το γεγονός ότι ο πρώην σύντροφός της, Zhang Heng, την κατηγόρησε ότι τον εγκατέλειψε με τα δύο παιδιά τους που απέκτησαν μέσω παρένθετων μητέρων στις ΗΠΑ. Ο Zhang έγραψε σε ανάρτησή του στο Weibo ότι ο ίδιος και οι γονείς του “ξέμειναν” στις ΗΠΑ για περισσότερο από έναν χρόνο επειδή έπρεπε να φροντίσουν “δύο νέες και αθώες ζωές”. Ο Zhang και η Zheng είχαν δώσει τέλος στη σχέση τους προτού γεννηθούν τα παιδιά. Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο μπερδεμένη όταν ένας φίλος του Zhang που δεν κατονομάζεται διέρρευσε ηχητικό ντοκουμέντο από συζήτηση του ζευγαριού με τους γονείς τους. Ο πατέρας της προτείνει το ζευγάρι να εγκαταλείψει τα παιδιά σε νοσοκομείο και η μητέρα της να τα δώσουν για υιοθεσία. Σε κάποιο σημείο η 29χρονη ηθοποιός εκφράζει τη δυσαρέσκειά της που τα μωρά είναι στη μήτρα ήδη εφτά μήνες και δεν μπορεί να γίνει έκτρωση. Κι ενώ η Zheng προσπάθησε να περιορίσει τον σάλο εκδίδοντας ανακοίνωση όπου επιμένει ότι ποτέ δεν έσπασε κανέναν νόμο, η απάντησή της δεν ικανοποίησε ούτε το κοινό ούτε τα ΜΜΕ της Κίνας.

Η Zheng κατηγορήθηκε από κυβερνητικά Μέσα για τις ανεύθυνες πράξεις της. Η Κεντρική Επιτροπή Πολιτικών και Νομικών Υποθέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος την κατηγόρησε ότι «εκμεταλλεύτηκε τα κενά στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ» και ότι «έχει αποκλίνουσες απόψεις και διεστραμμένες ηθικές αξίες» ως δημόσιο πρόσωπο. Η China Central Television, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, έγραψε επίσης στο Weibo ότι «η απόκτηση παιδιών μέσω παρένθετης απαγορεύεται αυστηρά στην Κίνα» επειδή βασίζεται στον «ασέβεια για τη ζωή». Άλλοι οργανισμοί που σχετίζονται με τη βιομηχανία του θεάματος εξέδωσαν πιο επιθετικές ανακοινώσεις και με πιο προσωπικό τόνο, κατηγορώντας την ότι ποδοπάτησε την ανθρώπινη ηθική ενώ το Radio and Television Review, περιοδικό που κατευθύνεται από τον κορυφαίο παρατηρητή των Μέσων Ενημέρωσης στην Κίνα κάλεσε τον καλλιτεχνικό χώρο να βάλει στη “μαύρη λίστα” διασημότητες σαν τη Zheng.

Η Prada, που είχε αποκαλύψει ότι η Zheng θα ήταν το πρόσωπό της στην Κίνα πριν από μία εβδομάδα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι “σημαντικές αποκαλύψεις στα ΜΜΕ για την προσωπική ζωή της δεσποινίς Zheng, πρόσφατα, μας οδηγούν στο να τερματίσουμε κάθε σχέση μαζί της”. Η συμφωνία είχε γίνει μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του πρώην συντρόφου της ενώ τα τοπικά Μέσα ανακάλυψαν τα πιστοποιητικά γέννησης των δύο παιδιών, όπου αναφερόταν ότι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ από δύο διαφορετικές γυναίκες στο τέλος του 2019 και στις αρχές του 2020. Η Zheng αναφέρεται στο όνομα μητρός κάτι που εξέπληξε αρκετούς καθώς η ηθοποιός ποτέ δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως με σημάδια εγκυμοσύνης. Τα τοπικά Μέσα σημειώνουν ότι ο Zhang δεν μπορεί να εισέλθει στην Κίνα με τα παιδιά χωρίς την υπογραφή της μητέρας στα σχετικά έγγραφα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ