Κορονοϊός: Πέθανε ο κορυφαίος κασκαντέρ του Τζέιμς Μποντ, Ρεμί Ζυλιέν – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στα 90 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ρεμί Ζυλιέν, από επιπλοκές του κορονοϊού. Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια στον χώρο του κινηματογράφου, καθώς ο Ζυλιέν έχει γράψει ιστορία ως κορυφαίος κασκαντέρ, έχοντας αντικαταστήσει σε επικίνδυνες σκηνές ιερά τέρατα του κινηματογράφου, όπως οι Ιβ Μοντάν, Ζαν Πολ Μπελμοντό, Αλέν Ντελόν.

Επίσης, είχε εργαστεί σε πολλές ταινίες Τζέιμς Μποντ, παίρνοντας τη θέση του Σον Κόνερι και του Ρότζερ Μουρ αρκετές φορές. Είχε δουλέψει σε περισσότερες από 1.400 ταινίες και διαφημιστικά. Ήταν στην Εντατική του νοσοκομείου στη Μονταρζίς από τις αρχές Ιανουαρίου.

Συγγενής του, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε: “Αυτό που φοβόμασταν να συμβεί, συνέβη. Έφυγε από κοντά μας νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. Ήταν αναμενόμενο. Ήταν υπό τεχνητή αναπνοή”. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε βουλευτής της περιφέρειας Λουαρέ που ήταν φίλος του. Είχε γεννηθεί κοντά στη Μονταρζίς το 1930. Πρωταθλητής στο μότορ κρος. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα το 1964, όταν αντικατέστησε τον Γάλλο σταρ Ζαν Μαρέ στην ταινία “Ο Φαντομάς” και έπρεπε να οδηγήσει μηχανή.

Είχε δουλέψει σε 76 ταινίες Μποντ, περιλαμβανομένων και των “GoldenEye” με τον Πιρς Μπρόσναν και το “Για τα μάτια σου μόνο” με τον Ρότζερ Μουρ. “Ο φόβος είναι απαραίτητος πριν και μετά, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια” είπε κάποια στιγμή στο πλατό στη διάρκια γυρισμάτων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ