Κορονοϊός-Ρωσία: Αίτηση καταχώρησης στην ΕΕ για το εμβόλιο Sputnik V

Αίτηση για καταχώρηση του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού κατέθεσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) στη ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό προώθησης του ρωσικού εμβολίου στο Twitter, η ρωσική ομάδα και ομάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ( EMA) είχαν χθες συνάντηση αξιολόγησης του ρωσικού εμβολίου και η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα λάβει απόφαση για την έγκριση του εμβολίου με βάση τις αξιολογήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του RDIF Κίριλ Ντμίτριεφ τόνισε πως η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο για την έγκριση του Sputnik V.

Το εμβόλιο Sputnik V έχει εγκριθεί για χρήση στην Αργεντινή, την Λευκορωσία, την Σερβία και άλλες χώρες, με τη Μόσχα να επιδιώκει να επιταχύνει την παγκόσμια διάθεσή του.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έγκρισης του ρωσικού εμβολίου για επείγουσα χρήση καθυστέρησε στην Βραζιλία, αφού η ρυθμιστική αρχή της χώρας ανακοίνωσε ότι τα συνοδευτικά της αίτησης δεδομένα δεν εκπληρώνουν τα ελάχιστα κριτήρια.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ