Ο Ναβάλνι αποκαλύπτει το κρυφό βασίλειο του Πούτιν – Είναι 39 φορές μεγαλύτερο από το Μονακό – ΦΩΤΟ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλεξέι Ναβάλνι μετά τη σύλληψή του κατά την άφιξή του στη Μόσχα. Καθώς εκείνος φυλακίστηκε, οι συνεργάτες του δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από το “Παλάτι”, όπως το χαρακτηρίζουν, του Ρώσου προέδρου, τις πιο μυστικές και καλά φυλαγμένες εγκαταστάσεις στη χώρα. Όπως σημειώνουν στον ιστότοπό τους, δεν πρόκειται για ένα απλό εξοχικό, ή μια απλή κατοικία, αλλά για μια ολόκληρη πόλη, καλύτερα ένα “βασίλειο”. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Ναβάλνι, αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε πριν εκείνος επιστρέψει στη χώρα αλλά δεν το έδωσαν στη δημοσιότητα για να μην πιστεύει ο Πούτιν ότι τον φοβούνται και το δημοσιοποιούν από την ασφάλεια της απόστασης. Ωστόσο, αμέσως μετά την επιστροφή του Αλεξέι Ναβάλνι και τη σύλληψή του κρίθηκε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή.

Η ομάδα Ναβάλνι επισημαίνει ότι πρόκειται για κράτος εν κράτει, καθώς η έκταση διαθέτει απόρθητους φράχτες, το δικό της λιμάνι με τη δική της φύλαξη, εκκλησία, ανεξάρτητο έλεγχο πρόσβασης. ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και ακόμη δικό της συνοριακό σημείο ελέγχου. Χαρακτηρίζουν βασιλιά τον Πούτιν στο βασίλειό του και τονίζουν πως όποιος δει το εσωτερικό του θα αντιληφθεί ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι ψυχικά άρρωστος. Είχε εμμονή με τον πλούτο και την πολυτέλεια. Έχει την έκταση 39 φορές του Πριγκιπάτου του Μονακό και δεν μπορεί κανείς να προσεγγίσει ούτε από στεριά, ούτε από θάλασσα ούτε από αέρα. Όσοι εργάζονται εκεί απαγορεύεται να έχουν πάνω τους κινητό τηλέφωνο με φωτογραφική μηχανή, σημειώνουν οι συνεργάτες του Ναβάλνι ενώ προσθέτουν ότι τα αυτοκίνητα που φθάνουν στο σημείο ελέγχονται εξονυχιστικά σε αρκετά σημεία ελέγχου με τη βοήθεια καθρεφτών αλλά και βιντεοκάμερες, ενώ εξετάζονται τα ντουλαπάκια ακόμη και τα πορτ μπαγκάζ. Έκαναν τέσσερις απόπειρες να καταγράψουν το υλικό που δημοσιοποιούν και τα κατάφεραν μόλις μία. Η έκταση είναι κοντά στο Γκελέντζικ.

Φωτογραφίες αέρος απεικονίζουν τις εργασίες ανακαίνισης από ψηλά με οικοδομικά υλικά να βρίσκονται παντού ενώ τα παράθυρα είναι σφραγισμένα. Πριν από έξι χρόνια δορυφορικές φωτογραφίες έδειχναν ότι το παλάτι ήταν πανέτοιμο, αλλά υπήρξαν πολλές ζημιές και παράλληλα με τις επιδιορθώσεις έγινε και επέκταση. Τοποθετήθηκε ακόμη και παγοδρόμιο χόκεϊ. Εντυπωσιακή είναι η εκκλησία στην έκταση. Υπάρχει θερμοκήπιο 2,500 τετρ. μέτρων με 40 κηπουρούς να εργάζονται εκεί και να ελέγχουν διαρκώς τα φυτά. Καταγράφεται μία γέφυρα 80 μέτρων. Η έπαυλη διαθέτει και εντυπωσιακό θέατρο το οποίο διαρκώς ανακαινίζεται. Για να κατέβει κάποιος στην παραλία περνά μέσα από ειδικό τούνελ το οποίο, όπως αναφέρει η ομάδα του Ναβάλνι, το κατασκεύασε η ίδια ομάδα που κατασκεύασε το μετρό και πρόκειται για μοναδικό σχέδιο που προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και καταφύγιο σε περίπτωση πολέμου ή επίθεσης από τους κατοίκους του Γκελέντζικ. Γύρω από την έκταση, μία περιοχή 9.000 στρεμμάτων ανήκει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας ώστε να προστατεύεται με κάθε τρόπο ο πρόεδρος και οι υψηλοί καλεσμένοι του.

Όσον αφορά στα δωμάτια, κρύβουν υπέρτατη χλιδή, με κρεβατοκάμαρα που θυμίζει τσαρική Ρωσία, πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ντισκοτέκ με μπάρες για pole dancing, κυρίως γυμναστήριο, ιδιαίτερο γυμναστήριο στη σουίτα του Πούτιν, αναγνωστήρια, αίθουσες παιχνιδιών, δωμάτιο ψυχαγωγίας. Ό,τι μπορεί να διανοηθεί κάποιος υπάρχει μέσα στην έκταση των 8.000 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατασκευή του κόστισε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί ότι οι συνεργάτες του Ναβάνι πήραν τις φωτογραφίες που έβγαλαν εργάτες το 2011 και τα συνέκριναν με τα αρχιτεκτονικά σχέδια των εσωτερικών χώρων και με το ανάλογο λογισμικό δημιούργησαν τις εικόνες από το εσωτερικό της έκτασης που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ