Γερμανία: Συμφωνία για παράταση του lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου; – Τι αλλάζει με τη χρήση μάσκας

Σε συμφωνία με τις κυβερνήσεις των 16 κρατιδίων φέρεται να έχει καταλήξει η Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να παραταθεί το lockdown στη Γερμανία έως τις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα του “Business Insider”.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα επικαλείται την πρόταση ενοποιημένου ψηφίσματος, που αναφέρει επίσης ότι στο μέλλον, δεν θα επιτρέπεται η χρήση κοινής μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα ψώνια και στις λειτουργίες (των εκκλησιών), αλλά μόνο χειρουργικές ή μάσκες FFP2.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων διαβουλεύσεων μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των 16 κρατιδίων. Αδιευκρίνιστο παραμένει το από πότε θα ισχύει το νέο lockdown, ωστόσο αναφέρεται πως «πρέπει να εφαρμοστεί γρήγορα».

Σημειώνεται ότι οι προηγούμενοι περιορισμοί επαφής, σε αντίθεση με τα αρχικά σχέδια της καγκελαρίας, δεν θα ενισχυθούν. Θα εξακολουθήσουν να επιτρέπονται συναντήσεις με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό. Ωστόσο, ο αριθμός των νοικοκυριών πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σταθερός και πιο μικρός.

Πηγή: Business Insider/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ