ΗΠΑ: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στους στρατιωτικούς που θα περιφρουρούν την ορκωμοσία Μπάιντεν

Το υπουργείο Άμυνας και το FBI υποβάλλουν σε έλεγχο τους στρατιωτικούς, οι οποίοι προστατεύουν την Ουάσινγκτον και θα εγγυηθούν την ασφάλεια της τελετής ορκωμοσίας, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς είναι έντονες οι ανησυχίες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο και των μέτρων ασφαλείας άνευ προηγουμένου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στην Ουάσινγκτον για να εγγυηθούν την ασφάλειά της μετά την επίθεση οπαδών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Κογκρέσο με σκοπό να εμποδιστεί να κυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν την 6η Ιανουαρίου.

Τομείς στο κέντρο της πόλης, όπως το περίφημο National Mall, έχουν κλείσει τελείως για το κοινό. Έχουν εγερθεί μεταλλικοί φράκτες, έχουν τοποθετηθεί τσιμεντένια μπλοκ, ενώ βαριά φορτηγά χρησιμοποιούνται για να εμποδίζεται η κίνηση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Ουάσινγκτον.

Τα μέλη της Εθνοφρουράς διατάχθηκαν ρητώς να αναφέρουν οτιδήποτε «ανάρμοστο» στις τάξεις τους στους ανώτερούς τους.

«Αν και δεν έχουμε συγκεντρώσει καμία πληροφορία που να υποδεικνύει πως υπάρχει απειλή εκ των έσω, δεν αφήνουμε πέτρα που δεν θα αναποδογυρίσουμε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Καπιτωλίου», εξήγησε ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Κρις Μίλερ.

Ο Πίτερ Γκέινορ, υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας στην απερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ, τόνισε από την πλευρά του ότι σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας αύριο, όταν ο Μπάιντεν θα ορκιστεί στον χώρο έξω από το Καπιτώλιο.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ο Γκέινορ χαρακτήρισε τον έλεγχο στον οποίο υποβάλλονται τα μέλη της Εθνοφρουράς «συνετό» μέτρο, υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων κι εν μέσω απειλών στο διαδίκτυο για νέες επιθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ