Κίνα: Παγωτό… θετικό στον κορονοϊό – Σφραγίστηκε εργοστάσιο, σε καραντίνα 1.600 υπάλληλοι

Θετικό στον κορονοϊό βρέθηκε… παγωτό που παράγεται στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμόδιων Αρχών της χώρας, κάτι που οδήγησε τους υπεύθυνους να κατασχέσουν το ενδεχομένως μολυσμένο προϊόν. Οι Αρχές θεωρούν ότι ο κορονοϊός επέζησε στο παγωτό εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Πιστεύουν ότι ο ιός πέρασε στο παγωτό μέσω μολυσμένου προσώπου.

Οι πληροφορίες για μόλυνση πρώτα μεταδόθηκαν στον βόρειο δήμο της Κίνας, Τιεντσίν, σύμφωνα με το “Livehindustan”, που έγραψε ότι παρτίδες μολυσμένων παγωτών κατασκευάστηκαν από την Tianjin Daqiaodao Food Company. Η εταιρεία έπρεπε τώρα να καταστρέψει 2.089 κουτιά παγωτού, ενώ οι Αρχές ανέφεραν ότι έχουν μολυνθεί περίπου 4.836 κυπελάκια παγωτού, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι υγειονομικές αρχές εντοπίζουν τους πελάτες που αγόρασαν το παγωτό και τους ζητείται να υποβάλουν τα στοιχεία για την υγεία τους.

Ο Independent μετέδωσε ότι περισσότεροι από 1.600 υπάλληλοι της εταιρείας τίθενται σε καθεστώς καραντίνας και υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό. Μέχρι στιγμής, τα τεστ 700 υπαλλήλων έχουν βγει αρνητικά. Επίσης, σύμφωνα με Κινέζο αξιωματούχο της πόλης, η Daqiaodao Food Co. Ltd. σφραγίστηκε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη ότι οποιοσδήποτε μολύνθηκε από το παγωτό.

Τα περισσότερα από τα 29.000 κυπελάκια της παρτίδας δεν είχαν ακόμη πωληθεί, ενώ για τα 390 που πωλήθηκαν, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού τους ενώ οι Αρχές παντού ενημερώθηκαν για τις πωλήσεις στις περιοχές τους. Τα συστατικά περιλαμβάνουν σκόνη γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία και σκόνη ορού γάλακτος από την Ουκρανία, όπως είπε η κυβέρνηση. Στο παρελθόν ίχνη κορονοϊού έχουν εντοπιστεί σε εισαγόμενα ψάρια και άλλα τρόφιμα.

Πηγή: Associated Press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ