Politico: Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η πρόβα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

Η πρόβα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, η οποία προγραμματιζόταν να γίνει μεθαύριο Κυριακή, αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά. Η πρόβα της τελετής σχεδιάζεται πλέον να γίνει τη Δευτέρα 18η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μετά τις ταραχές της περασμένης εβδομάδας στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν κλείσει το συγκρότημα του Καπιτωλίου και η Εθνική Φρουρά αναμένεται να αναπτύξει περισσότερους από 20.000 στρατιώτες για να βοηθήσει στην ασφάλεια. Κορυφαίοι νομοθέτες και αξιωματούχοι εσωτερικής ασφάλειας ανησυχούν για τις αυξανόμενες απειλές γύρω από την ορκωμοσία και το FBI προειδοποίησε αυτό το Σαββατοκύριακο για ένοπλες διαδηλώσεις και στις 50 πολιτείες.

Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου ακύρωσε επίσης ένα ταξίδι από το Wilmington στην Ουάσιγκτον που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα λόγω αυξημένων ανησυχιών για την ασφάλεια. Η ομάδα του Μπάιντεν ανέθεσε επίσης στη Λίζα Μονακό, πρώην σύμβουλο εσωτερικής ασφάλειας στη διοίκηση Ομπάμα, να υπηρετήσει ως προσωρινός σύμβουλος ασφάλειας σχετικά με την ορκωμοσία.

Η Μονακό, την οποία ο Μπάιντεν διόρισε ως αναπληρωτή γενική εισαγγελέα, έχει σταματήσει τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τον διορισμό καθώς εργάζεται για τη μετάβαση σε θέματα ασφάλειας. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ