Διάγγελμα Μπάιντεν: Καλώ τον Τραμπ να βγει σε δημόσιο δίκτυο και να τηρήσει τον όρκο του

Δραματική έκκληση στον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο Τζο Μπάιντεν καλώντας τον να βγει σε δημόσιο δίκτυο και να απαιτήσει την απομάκρυνση του πλήθους από το Καπιτώλιο και αποκαλώντας την εισβολή στο Καπιτώλιο “επίθεση στη Δημοκρατία”.

“Αυτήν την ώρα η Δημοκρατία μας δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση. Σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει στη σύγχρονη εποχή. Μία επίθεση στο κάστρο της ελευθερίας, το Καπιτώλιο το ίδιο. Μία επίθεση στους εκπροσώπους του λαού και στους αστυνομικούς στο Καπιτώλιο, που έχουν ορκιστεί να τους προστατεύουν. Και εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στην καρδιά της Δημοκρατίας μας. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος. Οι σκηνές του χάους στο Καπιτώλιο δεν αντανακλούν την αληθινή Αμερική. Δεν εκπροσωπούν αυτό που είμαστε. Αυτό που βλέπουμε είναι ένας μικρός αριθμός εξτρεμιστών που έχουν αφιερωθεί στην ανομία. Αυτό δεν είναι διαφωνία. Είναι αναταραχή. Είναι χάος. Συνορεύει με στασιασμό. Και πρέπει να σταματήσει τώρα” είπε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ και κάλεσε τον Τραμπ να βγει σε εθνικό δίκτυο και να καταδικάσει τους υποστηρικτές του που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο: “Ο λόγος ενός προέδρου έχει αξία ανεξαρτήτως πόσο καλός ή κακός είναι. Στα καλύτερά τους, τα λόγια ενός προέδρου μπορούν να εμπνεύσουν. Στα χειρότερά τους μπορεί να υποκινήσουν. Γι’ αυτό καλώ τον Πρόεδρο Τραμπ να βγει στην εθνική τηλεόραση να τηρήσει τον όρκο του και να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η πολιορκία” είπε και χαρακτήρισε τα γεγονότα ως “εξέγερση”. “Απειλώντας την ασφάλεια των εκλεγμένων αξιωματούχων δεν είναι διαδήλωση. Είναι εξέγερση. Ο κόσμος παρακολουθεί. Όπως τόσοι άλλοι Αμερικανοί έχω σοκαριστεί και λυπηθεί που το έθνος μας, που για τόσο καιρό είναι ο φάρος και η ελπίδα για τη Δημοκρατία, έχει φθάσει σε μια τόσο σκοτεινή στιγμή. Πρόεδρε Τραμπ, ανάλαβε”.

Συνέχισε λέγοντας πως “η δουλειά τώρα και η δουλειά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας – της αξιοπρέπειας, της τιμής, του σεβασμού, του κράτους δικαίου. Απλή αξιοπρέπεια,” είπε ο Μπάιντεν και τόνισε “όπως κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία, η Αμερική θα κυριαρχήσει. “Μέσα από τον πόλεμο και τις συγκρούσεις, η Αμερική έχει υπομείνει πολλά. Και θα συνεχίσουμε να υπομένουμε εδώ και θα υπομείνουμε και πάλι και θα υπομείνουμε και τώρα. Η σημερινή υπενθύμιση, μία οδυνηρή, ότι η δημοκρατία είναι  εύθραυστη και για η διατήρησή της απαιτεί ανθρώπους καλής θέλησης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ