UFO: Η CIA αποχαρακτηρίζει τον “θησαυρό” της – Στη διάθεση του κοινού χιλιάδες έγγραφα

Στο Διαδίκτυο κάνει διαθέσιμα χιλιάδες έγγραφα η CIA σχετικά με όσα έχει καταγράψει για την εξωγήινη ζωή και την παρουσία UFO. Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα θα διατίθενται μέσω του “Black Vault”, (Μαύρος Θόλος), site του συγγραφέα που κάνει και τα δικά του podcast Τζον Γκρίνγουολντ Τζούνιορ.

Η CIA υποστηρίζει ότι εκεί διατίθενται όλα τα έγγραφα, που αφορούν στα στοιχεία τα οποία διαθέτει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία των ΗΠΑ σχετικά με την εξωγήινη ζωή και τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν οι πληροφορίες που παρέχονται είναι και αληθινές.

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων έρχεται μήνες πριν το Πεντάγωνο ενημερώσει σχετικά με τα στοιχεία που διαθέτει το Κογκρέσο. Η απαίτηση για πληροφορίες σχετικά με την εξωγήινη ζωή ήταν τόσο έντονη που τελικά η CIA συνέταξε όλα τα στοιχεία σε ένα CD-ROM, το οποίο έδωσε στον Γκρίνγουολντ, ο οποίος ανέβασε το υλικό στο Black Vault.

Ο συγγραφέας υποστήριξε ότι θεωρεί πως τα έγγραφα είναι δύσκολο να αναγνωσθούν για συγκεκριμένους λόγους: “Η CIA έκανε απίστευτα δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τα αρχεία της με λογικό τρόπο. Κατά την άποψή μου αυτή είναι μία ξεπερασμένη μορφή που το κάνει πολύ δύσκολο για το κοινό να δει τα έγγραφα και να τα χρησιμοποιήσει για οποιονδήποτε ερευνητικό σκοπό”.

Ο Γκρίνγουολτ είχε υποβάλει πάρα πολλά αιτήματα στα τελευταία είκοσι χρόνια αναζητώντας μη εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με τα Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα που συλλέχθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ από το 1996, όπως σημείωνε σε δημοσίευση στο blog του στις 7 Ιανουαρίου. Σε μια συνέντευξη του το 2020, είπε στην Columbia Journalism Review ότι άρχισε να έχει επαφές και να ρωτά τη CIA από την εφηβική του ηλικία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ