Τα δύο πρόσωπα του Ερντογάν: Θέλει διάλογο με την Ελλάδα, αλλά προκαλεί με δηλώσεις του

Λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση των διερευνητικών επαφών ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να κάνει νέες προκλητικές δηλώσεις. «Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει τις δραστηριότητες των τελευταίων ετών που αυξάνουν την ένταση, όπως οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και η παράνομη δράση της στο ζήτημα των νησιών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν σε συνάντηση με πρέσβεις κρατών-μελών της Ε.Ε.

«Κάποια μέλη της Ε.Ε τα διμερή τους ζητήματα προσπάθησαν να τα επιλύσουν στους διαδρόμους της Ε.Ε. Εκμεταλλεύτηκαν την ατζέντα της Ε.Ε και κρύφτηκαν πίσω από την αλληλεγγύη των χωρών – μελών», είπε ακόμη ο Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια έκανε λόγο για προσπάθεια βελτίωσης των ευρωτουρκικών σχέσεων επισημαίνοντας ότι ελπίζει για ίδια “καλή θέληση” από το μπλοκ των 27. “Είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε τις σχέσεις μας”, είπε ο Ερντογάν στους πρεσβευτές.

Σε ό,τι αφορά τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «είναι θα είναι ο προάγγελος μιας νέας εποχής».

«Είναι μέσα στις δυνατότητές μας να κάνουμε το 2021 μια χρονιά επιτυχίας για τις σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία. Μπορούμε να το καταφέρουμε αν εργασθούμε με ένα μακροπρόθεσμο όραμα, μακριά από προκαταλήψεις και φόβους», δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος καταλήγοντας ανέφερε ότι είναι ανοιχτός σε καλύτερες σχέσεις με το Παρίσι μετά από μήνες προσωπικής διαμάχης με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν. «Θέλουμε να σώσουμε τις σχέσεις μας με τη Γαλλία από τις εντάσεις», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ