ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τον Τραμπ – “Περιμένουμε ότι το άρθρο για την παραπομπή του θα εγκριθεί”

Φαίνεται πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς το άρθρο για την παραπομπή του αναμένεται να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τετάρτη και υπάρχει η εκτίμηση ότι θα εγκριθεί.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κανόνων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ανέφερε ότι «είναι σημαντικό να ενεργήσουμε και είναι σημαντικό να ενεργήσουμε κατά σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο». Ο Τζιμ ΜακΓκόβερν μιλώντας στο CNN τόνισε πως «το περιμένουμε στην Ολομέλεια την Τετάρτη. Και περιμένουμε ότι θα εγκριθεί».

Ο ίδιος ανέφερε πως περιμένει ότι οι Ρεπουμπλικανοί του Κογκρέσου θα αντιταχθούν σε απόφαση με την οποία θα απευθύνεται αίτημα προς τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να επικαλεσθεί την 25η Τροπολογία για την καθαίρεση του Τραμπ. Στην περίπτωση αυτή, η επιτροπή του θα παρουσιάσει ρύθμιση για την κατάθεση αυτής της απόφασης στην Βουλή προς ψήφιση και, 24 ώρες μετά, η επιτροπή θα φέρει στην Ολομέλεια νέα απόφαση για την παραπομπή. «Αυτό που έκανε αυτός ο πρόεδρος είναι ασυγχώρητο και πρέπει να λογοδοτήσει», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι η τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου και ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα παραστεί σε αυτή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ