Ινδονησία – Συντριβή αεροπλάνου: Συνεχίζονται οι έρευνες – Εντοπίστηκε σήμα από το μαύρο κουτί

Σήματα τα οποία ίσως προέρχονται από τον πομπό εντοπισμού του καταγραφέα συνομιλιών πτήσης του αεροπλάνου Boeing 737-500 που κατέπεσε στη θάλασσα μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας χθες εντοπίστηκαν σήμερα Κυριακή, δήλωσε ο Μπαγκούς Πουρουχίτο, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της ασιατικής χώρας.

«Εντοπίσαμε σήματα σε δύο σημεία, μπορεί να πρόκειται για το μαύρο κουτί, θα ερευνήσουμε», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους πάνω σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας.

Νωρίτερα, ανασύρθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη από τη θαλάσσια περιοχή. Ο επικεφαλής των δυτών δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα στον βυθό, όπως και ανθρώπινα μέλη. Ήδη έχουν μεταφερθεί σε σάκους στη στεριά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες. 

Το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijawa με 62 επιβαίνοντες εκτελούσε δρομολόγιο από την Τζακάρτα στην Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 14:40 (τοπική ώρα· 09:40 ώρα Ελλάδας), κάπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: CNN Indonesia

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ