Ντόναλντ Τραμπ: Ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ανάρτηση στο αγαπημένο του Twitter, γνωστοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής πως δεν θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του διαδόχου του, του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου. Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Τραμπ είχε δεσμευτεί για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

Στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν θα είναι παρόντες οι τρεις εν ζωή πρώην Πρόεδροι των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή από τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ταξιδέψει στο θέρετρό του στη Φλόριντα στις 19 Ιανουαρίου.

“Σε όλους όσους ρωτούν, δεν θα πάω στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο 4ος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του

Η τελευταία φορά που απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν βρέθηκε στην ορκωμοσία του διαδόχου του ήταν το 1869, δηλαδή 152 χρόνια πριν. Με την απόφασή του αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ γίνεται ο 4ος απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν θα παραστεί σε ορκωμοσία του διαδόχου του.

Οι προηγούμενοι τρεις ήταν οι Τζον Άνταμς το 1801, Τζον Κουίνσι Άνταμς το 1828 και ο Άντριου Τζόνσον το 1869.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ