Επισήμως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν: Το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του – Η αντίδραση Τραμπ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι το Κογκρέσο επικύρωσε την ψήφο των 306 μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν , έναντι 232 για τον Ντόναλντ Τραμπ , κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας και της Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία διακόπηκε από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Νωρίτερα είχαν απορριφθεί ρεπουμπλικανικές ενστάσεις για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων και στην Πενσιλβάνια. Συγκεκριμένα, η Γερουσία απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία (92 έναντι 7 ψήφων) πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να εμποδιστεί η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

Ο Τραμπ παραδέχεται ότι η προεδρική του θητεία έχει τελειώσει και υπόσχεται «συντεταγμένη μετάβαση», σύμφωνα με ανακοίνωση στον λογαριασμό του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο Twitter. «Αν και διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο θα υπάρξει συντεταγμένη μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου». «Πρόκειται για την λήξη μίας από τις καλύτερες πρώτες προεδρικές θητείες και δεν είναι παρά η αρχή του αγώνα μας για να δώσουμε πίσω στην Αμερική το μεγαλείο της».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ