Εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Η Ελλάδα προκαλεί – Έχει εξοπλίσει 16 νησιά

Δεν σταματά να προκαλεί ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας για άλλη μια φορά να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά. Μιλώντας στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ακάρ αναφέρθηκε στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία, τις εθνικές και διεθνείς ασκήσεις και στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας. Όπως είπε η “Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών”, ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας προκαλεί την Άγκυρα, καθώς πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά.

Συνεχίζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις, ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα φοβάται το διάλογο με την Άγκυρα, γιατί γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δίκιο. “Τα αιτήματα της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εγωιστικά και βλακώδη” κατέληξε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σε δηλώσεις του στο δίκτυο A Haber και αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Συνθήκη των Παρισίων, ο κ. Ακάρ υποστήριξε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια στάση και κάνει ένα μεγάλο λάθος μεταφέροντας μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. Όπως είπε, ενώ τα ζητήματα αυτά πρέπει να λυθούν ένα προς ένα το συντομότερο δυνατόν, αντιθέτως η Ελλάδα διαθέτει χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μιλιά και εναέριο χώρο 10 ναυτικά μίλια. Κατηγόρησε δε την Ελλάδα ότι “έχει εξοπλίσει 16 νησιά, παρόλο που αναφέρεται στην Λωζάνη ότι τα 23 νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα”. “Σαν να μην έφτανε αυτό, προκαλεί ακόμα περισσότερο με το γεγονός ότι ανώτατοι πολιτικοί και στρατιωτικοί τα επισκέπτονται, έτσι προκαλούν και παρενοχλούν την Τουρκία και κάνουν ότι μπορούν για να αυξήσουν την ένταση εκεί” συνέχισε.

“Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν πως κάνουν κάτι. Έφτασαν στο σημείο αυτό, λόγω της ενίσχυσης και της παρότρυνσης των εμπόρων όπλων. Αν έχουν σκοπό και στόχο να κάνουν κάτι στην Τουρκία ή να έχουν υπεροχή, αυτός είναι άδικος κόπος. Με 3-5 αεροσκάφη και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας και δεν μπορούν να έχουν ισχυρισμούς κυριαρχίας εναντίον της Τουρκίας” συμπλήρωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ