Κορονοϊός-Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: “Απίθανη” η έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca τον Ιανουάριο

Η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων του εμβολίου κατά του κορονοϊού της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης τον Ιανουάριο, είναι “απίθανη”, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής Noel Wathion.

Όπως εξήγησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad, “δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη” και πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο.

“Ούτε καν αρκετές για εντολή υπό όρους άδειας κυκλοφορίας”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “χρειαζόμαστε επιπλέον στοιχεία για την ποιότητα του εμβολίου. Και έπειτα από αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει επίσημη αίτηση”. Αυτό σημαίνει ότι είναι “απίθανη” η έγκριση τον επόμενο μήνα, προειδοποίησε.

Η AstraZeneca δήλωσε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιό της πρέπει να είναι αποτελεσματικό απέναντι στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως η επίπτωση της μετάλλαξης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, έχει υποβάλει πλήρες πακέτο δεδομένων στη βρετανική ρυθμιστική αρχή.

Πηγή: Reuters/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ