Χάος στο Ντόβερ – Εξαγριωμένοι οδηγοί φορτηγών συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Περίπου 4.000 νταλίκες και χιλιάδες μικρά φορτηγά περίμεναν στα σύνορα Γαλλίας Βρετανίας. Η Βρετανία και η Γαλλία συμφώνησαν να ελαφρύνουν την απαγόρευση ταξιδιού που επιβλήθηκε λόγω της ανακάλυψης μιας νέας μετάλλαξης του κορονοϊού. Σύμφωνα με το Associated Press, δημοσιογράφοι είδαν ένα φέρι-μποτ από την Βρετανία να μπαίνει στο γαλλικό λιμάνι του Calais, ενώ τρένα που μεταφέρουν εμπορεύματα και αυτοκίνητα μπόρεσαν να περάσουν από το κανάλι. Η Γαλλία χαλάρωσε τον διήμερο αποκλεισμό που είχε επιβάλλει επιτρέποντας κάποια φορτία και επιβάτες με αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό να φτάσουν στις γαλλικές ακτές. Σιγά σιγά αναμένεται να εξομαλυνθεί και η κατάσταση με τα φορτηγά.

Η ένταση στο Ντόβερ αυξήθηκε σήμερα το πρωί, καθώς δεκάδες θυμωμένοι οδηγοί φορτηγών που έχουν κολλήσει στο λιμάνι τις τελευταίες δύο ημέρες συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Οι οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα και προσπάθησαν να αναγκάσουν τους αστυνομικούς που φρουρούσαν το λιμάνι να τους επιτρέψουν τη δίοδο. Εκατοντάδες περπατούσαν κατά μήκος της Α20 μέχρι την είσοδο του λιμανιού στο Κεντ και τότε αρκετοί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ορισμένοι οδηγοί έδειξαν τα αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ για τον κορονοϊό, αλλά ένας αξιωματικός είπε ότι πολλά από αυτά ήταν «πλαστά τεστ». Φώναζαν να ανοίξουν τα σύνορα, να τους αφήσουν να πάνε σπίτια τους, ενώ αρκετοί στόλισαν με κοσμητικά επίθετα τον Μπόρις Τζόνσον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ