Κόντε: Ανεβαίνει η δημοφιλία του, πέφτει το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησής του

Αυξάνεται η δημοτικότητα του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με μηνιαίο γκάλοπ της εταιρίας Ipsos, το οποίο διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Corriere della Sera. Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησής του παρουσιάζει μείωση. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής νομικής, εξασφαλίζει ποσοστό 57%, με άνοδο του 2% σε σχέση με ανάλογη δημοσκοπική έρευνα που έγινε στο τέλος του περασμένου μήνα.

Την κυβερνητική συμμαχία κεντροαριστεράς και Πέντε Αστέρων, όμως, «εγκρίνουν» μόνον 49 Ιταλοί στους εκατό, με μείωση του 3%, σε σχέση με πριν από τρεις εβδομάδες. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, οι Ιταλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε, σε μεγάλη βαθμό, ασαφή στρατηγική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αντιφατικές αποφάσεις και διαδοχικές αυστηροποιήσεις και ελαστικοποιήσεις των μέτρων και των διάφορων απαγορεύσεων.

Για την επιλογή αυτή, όμως, δεν φαίνεται να θεωρούν, ως κύριο υπεύθυνο, τον επικεφαλής του σχήματος που κυβερνά την χώρα από τον Σεπτέμβριο του 2019. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών, πρώτο κόμμα παραμένει η Λέγκα, με ποσοστό 23,5%. Ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 20,2%, ενώ στην τρίτη θέση, με ίδιο ποσοστό (16%) βρίσκονται τόσο το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όσο και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.

Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι «πείθει» το 9,3% των ερωτηθέντων ενώ, τέλος, τρεις μικρότερες πολιτικές δυνάμεις επιλέγονται από το 3% των ιταλών. Πρόκειται για την Ιταλική Αριστερά, για την Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και για την κεντρώα δύναμη Azione (Δράση).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ