Κορονοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο στο Βέλγιο – “Άγιος Βασίλης” κόλλησε 75 ανθρώπους

Τουλάχιστον 75 άνθρωποι μολύνθηκαν από κορονοϊό όταν Άη Βασίλης επισκέφθηκε οίκο ευγηρίας στο Βέλγιο. Άνδρας ντυμένος Άη Βασίλης επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους για να σκορπίσει χαμόγελα αλλά τελικά τους κόλλησε κορονοϊό. Ανάμεσα στους 75 που μολύνθηκαν είναι 61 τρόφιμοι και 14 μέλη του προσωπικού. Ο Άη Βασίλης ήταν ο πρώτος που βγήκε θετικός λίγο μετά την επίσκεψή του στο γηροκομείο, σε μια προσπάθεια να ψυχαγωγήσει τους 169 τροφίμους. “Έγινε με τις καλύτερες προθέσεις αλλά πήγε στραβά” είπε ο δήμαρχος της πόλης Βιμ Κάεγερς, στο βελγικό VRT. “Eίναι μια μαύρη μέρα για το γηροκομείο” είπε επίσης και πρόσθεσε ότι “είναι πολύ μεγάλο το ψυχολογικό βάρος για τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Άη Βασίλη όπως και για τους διοργανωτές της γιορτής και το προσωπικό”. Δημοτικοί σύμβουλοι, ο Ερυθρός Σταυρός και ο κυβερνήτης της επαρχίας της Άντβερπ συνδράμουν στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

Ο Άη Βασίλης, που φέρεται να είναι ο γιος ενός από τους τροφίμους, τήρησε αποστάσεις απ’ όλους και φορούσε μάσκα όλη την ώρα, σύμφωνα με τη διεύθυνση του γηροκομείου, ου επεσήμανε ότι τηρήθηκαν οι κοινωνικές αποστάσεις, αλλά ο δήμαρχος τόνισε ότι σύμφωνα με το υλικό δεν συνέβη αυτό. Οι επισκέπτες φορούσαν πράγματι μάσκες αλλά όχι και οι τρόφιμοι. “Είναι μία υπόθεση παντελούς ανεύθυνης διοίκησης” τόνισε ο δήμος στις Brussels Times.

Εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οίκο ευγηρίας είπε: “Δεν βγάζει νόημα να καταδικάζουμε ανθρώπους. Η ομάδα είναι σοκαρισμένη απ’ ό,τι συνέβη, αλλά αυτό τους παρακινεί να νικήσουν τον ιό ξανά”.

Πηγή: Independent

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ