Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα – Πότε θα ξεκινήσουν – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας οπότε αναμένεται να έχουν ληφθεί χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στη χώρα μας θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου με την Ελλάδα να προμηθεύεται 500.000-600.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, ενώ δύο εβδομάδες μετά 200.000 δόσεις από το εμβολίου της Moderna. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ασφαλή αποθήκευση των εμβολίων στα 14 ειδικά ψυγεία βαθιάς ψύξης από τα οποία τα 7 έχουν ήδη παραληφθεί. Έχουν αρχίσει να στήνονται 1.018 κέντρα εμβολιασμού.

Ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι στο Περιστέρι, θα υπάρχουν τρεις διαφορετικές αίθουσες, οι οποίες θα λειτουργούν ταυτόχρονα. Η κάθε αίθουσα θα μπορεί να υποδέχεται ένα άτομο κάθε δέκα λεπτά, δηλαδή θα μπορούν να εμβολιάζονται έως και 3 άτομα την ίδια στιγμή. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, άτομα σε κέντρα ειδικής φροντίδας και σιγά σιγά ο πληθυσμός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Ο εμβολιασμός των πολιτών θα γίνει σε δύο δόσεις, μεταξύ των οποίων θα μεσολαβούν περίπου 30 ημέρες. Η χώρα μας θα λάβει συνολικά 25 εκατ. δόσεις. Στόχος είναι να εμβολιάζονται κάθε μήνα 2 εκατ. πολίτες. ώστε έως τον Ιούνιο του 2021 να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ