Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση Μαντλίν: “Θα απαγγελθούν κατηγορίες στον βασικό ύποπτο”

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν Μακάν που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία με βασικό ύποπτο τον Γερμανό καταδικασμένο παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρίκνερ.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες κατά του βασικού υπόπτου στην υπόθεση της Μαντλίν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, πλέον 43 ετών, σκότωσε το κοριτσάκι αφού το απήγαγε από το διαμέρισμά της στο ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της. Πέρυσι ο Μπρίκνερ καταδικάστηκε για τον βιασμό μίας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο ίδιο θέρετρο, το 2005 και καταδικάστηκε σε εφτά χρόνια στη φυλακή, αφού έχασε την έφεση στην καταδικαστική απόφαση τον προηγούμενο μήνα. Οι εισαγγελείς τώρα λένε πως ο Μπρίκνερ θα μπορούσε να επιβαρυνθεί με κατηγορίες για άλλα τρία σεξουαλικά εγκλήματα που φέρεται να έλαβαν χώρα στο ίδιο μέρος και στην ίδια πόλη.

Ο επικεφαλής της έρευνας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς σχολιάζοντας την εξαφάνιση στη Sun, είπε πως είναι αισιόδοξος με την έρευνα. Πηγή κοντά στην έρευνα είπε στην εφημερίδα: “Τα πράγματα κινούνται γρήγορα σχετικά με την υπόθεση και υπάρχουν αρκετά ελπιδοφόρα στοιχεία και πληροφορίες, ειδικά από Βρετανούς τουρίστες που ήταν στην Πράια ντα Λουζ την εποχή που εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

“Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε αρκετά στοιχεία να τον κατηγορήσουμε για την εξαφάνιση της Μαντλίν αλλά έχουμε ισχυρές αποδείξεις για τις άλλες υποθέσεις”. Ο Βόλτερς είχε πει στο παρελθόν ότι οι ανακριτές έχουν “συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία”, αλλά όχι “εγκληματολογικά στοιχεία”, ότι τη σκότωσαν. Η Μητροπολιτική Αστυνομία διατηρεί ενεργή έρευνα, καθώς δεν υπάρχει “οριστική απόδειξη για το αν η Μαντλίν είναι ζωντανή ή νεκρή”. Ο Μπρίκνερ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση της τρίχρονης.

Πηγή: Metro, Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ