Επιχείρηση Πανάκεια: Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Βρετανία για το εμβόλιο – ΦΩΤΟ

Ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε ασκήσεις καθώς προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού στη χώρα, καθώς η Μεγάλη Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε το “πράσινο φως” στο εμβόλιο Pfizer. Η Daily Mail ανακοίνωσε τη λίστα των 50 νοσοκομείων όπου θα εφοδιαστούν με εμβόλια και θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός, ενώ έχει γίνει, επίσης γνωστό, ότι οι οίκοι ευγηρίας θα πρέπει να περιμένουν καθώς έχει γίνει μπέρδεμα με τον κατάλογο προτεραιότητας της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι τα 50 νοσοκομεία θα υποδεχθούν 40 εκατ. δόσεις για την επόμενη εβδομάδα. Σ’ αυτά τα νοσοκομεία 13 βρίσκονται στα Μίντλαντς, οκτώ στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, εφτά είναι στα ανατολικά της Αγγλίας και στο Λονδίνο και μόνο ένα στο Γιορκσάιρ κι ένα στα βορειοανατολικά.

Ο στρατός πραγματοποίησε άσκηση υπό τον τίτλο “Επιχείρηση Πανάκεια” σε ένα από τα σημεία όπου αναμένεται να εμβολιαστούν δεκάδες χιλιάδες ασθενών, αν και ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας NHS προειδοποίησε ότι ο εφοδιασμός θα είναι περίπλοκος. Κατά την άσκηση, 30 μέλη προσωπικού και εθελοντές

Οι αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι το απόθεμα δεν μπορεί να χωριστεί σε παρτίδες μικρότερες από 975 κάθε φορά. Το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται στους -70 ° C μέχρι λίγο πριν χρησιμοποιηθεί, κάτι που σημαίνει ότι η αποθήκευση πρέπει να ελέγχεται σχολαστικά για ολόκληρη τη διαδικασία διανομής και αποθήκευσης.

Αυστηροί κανόνες αποθήκευσης σημαίνει ότι τα νοσοκομεία που είναι εξοπλισμένα με ψυχρούς καταψύκτες έχουν κληθεί να λειτουργήσουν ως «κόμβοι» όπου οι πρώτοι άνθρωποι θα λάβουν το εμβόλιο. Η άσκηση με την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Πανάκεια” πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ. Περίπου επτά περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό του ευρύτερου πληθυσμού, καθώς οι χειρουργικές επεμβάσεις στοχεύουν σε ασθενείς με κίνδυνο και τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για την ανοσοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας-NHS και του προσωπικού φροντίδας, καθώς και ορισμένων ασθενών. Η κυβέρνηση και το NHS θα πρέπει να λάβουν επιπλέον άδεια για να σπάσουν τις προμήθειες εμβολίων σε μικρότερες παρτίδες που θα μπορούσαν στη συνέχεια να διανεμηθούν σε κέντρα φροντίδας για να παρασχεθούν στους κατοίκους τους.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο καιρό θα χρειαστεί, αλλά οι περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνουν το 2021, όχι φέτος. Στη χθεσινή άσκηση 30 άτομα και εθελοντές που βρίσκονταν στο κτίριο, προσποιούνταν ότι ήταν διαφορετικοί τύποι ασθενών, από έναν που υπέστη ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιον με συμπτώματα ή σε κάποιον που δεν θα κάνει εμβόλιο. Προβλέπεται ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ