Ευθείες απειλές από Ερντογάν στα γαλλικά ΜΜΕ – Θα υποφέρουν με τις άσεμνες συμπεριφορές

Για πολλοστή φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε να επιτεθεί στα ΜΜΕ της Δύσης κάνοντας λόγο για ισλαμοφοβία. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε φόρουμ της κρατικής τηλεόρασης TRT, αναφέρθηκε στα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων το 2013 υποστηρίζοντας ότι «αυτοί καίνε τους δρόμους» εμφανίζονται ως «ειρηνικοί διαδηλωτές» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης».

Ο «σουλτάνος», όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Υποστήριξε ότι τα μέλη των αυτονομιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, που είναι υπεύθυνα για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ζωών στη Συρία, βρέθηκαν σε εξώφυλλα των «λεγόμενων μεγάλων περιοδικών» της Δύσης. «Αλλά όταν συμβαίνουν τα ίδια περιστατικά στις διάφορες χώρες της Ευρώπης, εκείνοι που προσπάθησαν να μας διδάξουν για την ελευθερία του Τύπου, επέλεξαν τον στρουθοκαμηλισμό», είπε ακόμη και υποστήριξε: ««Αγνόησαν τα Κίτρινα Γιλέκα στο κέντρο του Παρισιού. Δεν ανέφεραν τίποτα σχετικά με τις αναλογικές παρεμβάσεις της γαλλικής αστυνομίας».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Τουρκίας έσπευσε να επιτεθεί στα γαλλικά ΜΜΕ με σαφείς αιχμές τα σκίτσα του Charlie Hebdo.

«Είναι πολύ ενοχλητικό για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να φέρουν το έμβλημα της Ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε με δόση απειλής: «Εάν δεν σταματήσουν οι άσεμνες συμπεριφορές που εμφανίζονται με κάλυμμα της ελευθερίας του Τύπου, θα υποφέρουν τόσο η Ευρώπη όσο και όλη η ανθρωπότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ