Νταβίντ Βίγια: Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση – Τι απαντά ο ίδιος

O Νταβίντ Βίγια κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση από μία μαθητευόμενη στον ποδοσφαιρικό σύλλογο της Νέας Υόρκης, η οποία υποστήριξε ότι ο Ισπανός σκόρερ την άγγιζε κάθε μέρα. Ο 38χρονος Βίγια, με ρεκόρ γκολ και νικητής του Μουντιάλ το 2010, ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι που έπαιξε στην “αδελφή” ομάδα στη Νέα Υόρκη και συμμετείχε στη Μέιτζορ Λιγκ Σόκερ (MLS) των ΗΠΑ, από το 2014-2018. Ο Βίγια αρνείται τις κατηγορίες της Σκάιλερ Μπαντίγιο που ήταν 20 ετών όταν άρχισε να εργάζεται στον σύλλογο το 2018, και διατύπωσε τις κατηγορίες της δημόσια στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter τον Ιούλιο. Σε συνέντευξή της στην The Athletic, η Μπαντίγιο υποστήριξε ότι ο Βίγια επανειλημμένα της είπε ότι την αγαπούσε, την άγγιζε με ανάρμοστο τρόπο και πως τα αφεντικά της δεν λάμβαναν σοβαρά υπόψιν τους τα παράπονά της. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα της προσέφερε αλκοόλ ενώ δεν είχε τη νόμιμη ηλικία αφού ήταν κάτω των 21 ετών, ηλικία κατά την οποία καθίσταται νόμιμη η κατανάλωση αλκοόλ στις ΗΠΑ.

“Νόμιζα ότι είχα την ευκαιρία της ζωής μου όταν ανέλαβα αυτήν την πρακτική άσκηση. Αυτό που έλαβα ήταν ο Νταβίντ Βίγια να με αγγίζει κάθε μέρα και τα αφεντικά μου να θεωρούν ότι ήταν σπουδαίο υλικό για κωμωδία”. Η Μπαντίγιο εργαζόταν κοντά στον Κέβιν Κρίστεν, τώρα 38 ετών και επικεφαλής προπονητή, και τον Μέλβιν Παμπλόνα, 34 ετών και βοηθός εκπαιδευτή αρμόδιο για όσους έκαναν πρακτική άσκηση. Η Μπαντίγιο υποστήριξε ότι όταν πήγε να πάρει ένα αντικείμενο δίπλα στον Βίγια μέσα στα αποδυτήρια, της άρπαξε το χέρι και το χάιδεψε ενώ την κοίταζε κατευθείαν στα μάτια. “Άρχισε να μου λέει ότι με αγαπούσε, εκείνη την εβδομάδα. Αυτό κατέληξε να γίνεται διαρκώς. Το έλεγε σε άλλους ανθρώπους, ότι με αγαπούσε. Αν έφευγα από το δωμάτιο, αυτός το ούρλιαζε. Αν ο Μέλβιν στεκόταν εκεί θα έλεγε στον Μέλβιν ότι μ’ αγαπούσε. Το παιδί του καθόταν στην αγκαλιά του και αυτός το έλεγε πάλι”.

Επίσης, η γυναίκα υποστήριξε ότι υπήρξε ένα περιστατικό όπου ο Βίγια την πίεσε ενάντια σε έναν πάγκο με τα χέρια του στους γοφούς της. “Έκοβα μια ταινία, προετοιμαζόμενη για την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας γιατί δεν είχα πολλά να κάνω. Στεκόμουν εκεί και ήρθε πίσω μου ο Νταβίντ. Σηκώθηκε και ήρθε πίσω μου και έβαλε τα χέρια του στους γοφούς μου και με κάποιον τρόπο με πίεσε στον πάγκο μπροστά στον οποίο στεκόμουν και ψιθύρισε στο αυτί μου ότι θα έπρεπε να προσέχω τους άνδρες στην πόλη. Και μετά έφυγε, Κοίταξα τον Κέβιν και εκείνος με κοίταζε. Είχε δει τα πάντα”. Ο Βίγια φέρεται να είχε προσεγγίσει την Μπαντίγιο παρουσία των αφεντικών της και να τη ρώτησε αν της αρέσει να παρτάρει. ” “Άρχισε να με ρωτά τι είδους αλκοόλ πίνω και άλλα… Ήμουν μόλις 20 ετών εκείνη την εποχή. Είχα το ύφος “δεν πίνω αλκοόλ”. Μου έλεγε “καλά, τι είδους αλκοόλ θα έπρεπε να αγοράσω” ώστε να πήγαινα στο διαμέρισμά του για πάρτι. Κοίταξα τον Μέλβιν και είπα “δεν νομίζω ότι είναι σωστή συζήτηση”, ελπίζοντας ότι θα με βοηθούσε. Και η απάντησή του ήταν “ε καλά, μια ερώτηση ήταν”.

Ο εκπρόσωπος του Βίγια είπε ότι οι καταγγελίες της Μπαντίγιο στη The Athletic δεν ήταν αληθινές. “Ενώ ο Νταβίντ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιου είδους ζητήματα, εκτιμά τη σοβαρότητα του θέματος και θεωρεί ότι είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε ανθρώπους να μιλούν για τις ανησυχίες τους. Όταν ο Νταβίντ πληροφορήθηκε για την κατάσταση δύο χρόνια μετά που είχε φύγει από την ομάδα, συνεργάστηκε πλήρως για την έρευνα και όπως είπε από την αρχή, κάθε καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά είναι ψευδής”.

Το καλοκαίρι ο όμιλος έκανε έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς της Μπαντίγιο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα μέσω του ESPN,ο σύλλογος αποκάλυψε ότι βρήκε “μικρό αριθμό παικτών και προσωπικού δεν συμπεριφερόταν ανάλογα με τα πρότυπα του συλλόγου στις αλληλεπιδράσεις τους με τους μαθητευόμενους και άλλα μέλη του συλλόγου. Αυτή η συμπεριφορά περιελάμβανε μη αναγκαία φυσική επαφή, πειράγματα και σχόλια σχετικά με το ντύσιμο και την εμφάνιση. Ο σύλλογος θεωρεί ότι αυτή η συμπεριφορά είναι ανάρμοστη και απαράδεκτη” Ωστόσο στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος δεν κατονόμασε τον Βίγια ή άλλον παίκτη ή μέλος του προσωπικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ