Ίλον Μασκ: Ο ιδρυτής της Tesla είναι ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Ο ιδρυτής της Tesla Ίλον Μασκ κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς. Η καθαρή αξία του Μασκ αυξήθηκε στα 127,9 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, λόγω άλλης μιας αύξησης, 6% αυτήν τη φορά, στην τιμή μετοχής της εταιρείας του, κάνοντας ρεκόρ των 521,85 δολαρίων, αυξάνοντας έτσι και την καθαρή αξία του 49χρονου επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας κέρδισε ως επί το πλείστον από τη μαζική αύξηση της μετοχής της Tesla, η οποία έχει εκτοξευτεί περισσότερο από 520% έως σήμερα. Έχει προσθέσει 100,3 δισ. δολάρια στην καθαρή του αξία φέτος, το μεγαλύτερο από οποιονδήποτε στον δείκτη του Bloomberg Billionaires.

Ο επιχειρηματίας ξεκίνησε τη χρονιά από την 35η θέση σ’ αυτόν τον δείκτη. Σύμφωνα με το Bloomberg, o συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς θα είχε υψηλότερη θέση αν δεν είχε δώσει περισσότερα από 27 δισ. δολάρια της περιουσίας του στο Ίδρυμα Gates, από το 2006.

Ο ιδιοκτήτης της Amazon Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 182 δισ. δολαρίων, με 67 δισ. δολάρια περισσότερα φέτος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ