Νάγια Ριβέρα: Αγωγή από τον πρώην σύζυγό της για τον πνιγμό της

Αγωγή για τον θάνατο της Νάγια Ριβέρα κατέθεσε ο πρώην σύζυγός της εκ μέρους του τετράχρονου γιου τους που ήταν μαζί με τη μητέρα του στη βάρκα, στη λίμνη της Καλιφόρνια, όπου πνίγηκε η σταρ της επιτυχημένης σειράς Glee, τον Ιούλιο.

Στην αγωγή, την οποία κατέθεσε για λογαριασμό της περιουσίας της πρώην συζύγου του, καθώς η Ροβέρα και ο Ράιαν Ντόρσεϊ ήταν διαζευγμένοι, κατηγορεί τις τοπικές Αρχές και τους διαχειριστές της Λίμνης Πιρού στα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, σημειώνοντας ότι οι κολυμβητές δεν ενημερώθηκαν επαρκώς για τους κινδύνους κολύμβησης εκεί. Υποστηρίζει ότι η βάρκα που είχε νοικιάσει η Ριβέρα δεν διέθετε ασφαλή και προσβάσιμη σκάλα, επαρκές σχοινί, άγκυρα, ασύρματο ή οποιονδήποτε μηχανισμό ασφαλείας για να αποφευχθεί ο διαχωρισμός των κολυμβητών από το σκάφος τους.

Επίσης, στην αγωγή αναφέρεται ότι δεν υπήρχαν στη λίμνη προειδοποιητικές σημάνσεις προς τους κολυμβητές για δυνητικά επικίνδυνες συνθήκες, όπως ισχυρά ρεύματα, χαμηλή ορατότητα και μεταβαλλόμενα βάθη νερού. Η Ριβέρα νοίκιασε τη βάρκα στις 8 Ιουλίου και πήγε για κολύμπι με τον τετράχρονο γιο της. Το παιδί βρήκε ο ενοικιαστής του σκάφους. Ήταν μόνο του και κοιμόταν ενώ ο άνδρας απόρησε γιατί δεν είχε επιστραφεί η βάρκα. Η σορός της ηθοποιού βρέθηκε μερικές μέρες μετά γράφοντας με αυτόν τον τρόπο τον τραγικό επίλογο. Ο θάνατός της θεωρήθηκε ατύχημα.

Πηγή: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ