Κορονοϊός: Γέννησε υγιέστατα δίδυμα ενώ ήταν σε κώμα – ΦΩΤΟ

Σε τεχνητό κώμα ήταν Perpetual Uke, ασθενής του κορονοϊού, όταν ήρθαν στη ζωή τα δίδυμα παιδιά της. Η γυναίκα, που είναι σύμβουλος ρευματολογίας στο Νοσοκομείο του Μπίρμιγχαμ, άρχισε να παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα στο τέλος Μαρτίου. Σύντομα εισήχθη στη ΜΕΘ και συνδέθηκε με αναπνευστήρα ενώ αργότερα οι γιατροί την έθεσαν σε τεχνητό κώμα για τη βοηθήσουν να συνέλθει. Στις 10 Απριλίου της πήραν τα δίδυμα με καισαρική ενώ εκείνη ήταν ακόμη σε κώμα. Η Sochika Palmer ζύγιζε μόλις 770 γραμμάτια και ο αδελφός της Osinachi Pascal, 850. Η μητέρα παρέμεινε σε κώμα άλλες 16 ημέρες. Το δύσκολο ήταν όταν η Perpetual συνήλθε καθώς δεν είχε ζήσει τη στιγμή του τοκετού και δυσκολευόταν να πιστέψει ότι αυτά ήταν τα μωρά της ακόμη και αν επέμενε το νοσηλευτικό προσωπικό. Είπε ότι έπασχε από “ντελίριο Εντατικής” και ήταν μέσα σε σύγχυση.

“Ήταν πραγματικά τρομακτικό… κάθε μέρα που περνούσε ήλπιζα η γυναίκα μου να μην είναι ανάμεσα στους νεκρούς” είπε ο σύζυγός της Matthew και πρόσθεσε: “Είμαστε ομάδα, η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι εκεί, μαζί μου, ήταν πολύ δύσκολο να το δεχθώ”.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών πλέον είπε: “Όταν μου έδειξαν τις φωτογραφίες, ήταν τόσο μικροσκοπικά, δεν έμοιαζαν καν με ανθρώπινα όντα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήταν δικά μου”. Τα μωρά παρέμειναν 116 ημέρες στο νοσοκομείο και όσο περνούσαν οι μέρες έμοιαζαν πολύ καλύτερα. “Ποτέ δεν ήθελα να διασχίσουν αυτό το δύσκολο μονοπάτι στην αρχή της ζωής τους. Δεν μπορούσαν να δουν τη μαμά τους για δύο εβδομάδες, κάτι που προφανώς με θλίβει, αλλά ευτυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ