Πρίγκιπας Ουίλιαμ προς BBC: Βρείτε την αλήθεια για τη συνέντευξη της μητέρας μου -ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ καλωσόρισε την ανακοίνωση για έρευνα σχετικά με τη συνέντευξη της αείμνηστης μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα στον Μάρτιν Μπασίρ και την εκπομπή του Panorama, σημειώνοντας ότι “θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια” σχετικά με τις αποφάσεις του BBC. Ο Δούκας του Κέμπριτζ χαρακτήρισε την ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με το αν ο δημοσιογράφος εξαπάτησε την Νταϊάνα στην περιβόητη συνέντευξή της το 1995, ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Ουίλιαμ, που ήταν έφηβος όταν η μητέρα του έδωσε αυτήν τη συνέντευξη, σημείωσε: “Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια πίσω από τις πράξεις που οδήγησαν στη συνέντευξη στο Panorama και στις επακόλουθες αποφάσεις που έλαβαν οι ιθύνοντες του BBC εκείνη την εποχή”

Επικεφαλής της έρευνας ορίστηκε ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Λόρδος Ντάισον και θα ερευνήσει ισχυρισμούς για πλαστογραφία, εξαπάτηση, συγκαλύψεις που περιβάλλουν αυτήν την εκρηκτική συνέντευξη στον Μπασίρ. Ο δημοσιογράφος φέρεται να διατύπωσε 32 ψέματα και συκοφαντίες εναντίον της ευάλωτης πριγκίπισσας προκειμένου να επιτύχει τη συνέντευξή του όπου η Νταϊάνα είχε προβεί στη σοκαριστική ομολογία: “Ήμασταν τρεις σ’ αυτόν τον γάμο” αναφερόμενη στην ερωμένη του συζύγου της, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Στη συνέντευξη αυτή η Νταϊάνα είχε παραδεχτεί την απιστία της με τον αρχηγό του στρατού Τζέιμς Χιούιτ, κάτι που είχε προκαλέσει σοκ στα Ανάκτορα, ενώ την παραδοχή αυτή παρακολούθησαν 23 εκατ. άνθρωποι. Μάλιστα, αυτή ήταν η αιτία που η βασίλισσα απαίτησε να βγει αμεσότατα το διαζύγιο του Κάρολου με την Νταϊάνα το 1996, έναν χρόνο πριν από τον τραγικό χαμό της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ