ΗΠΑ: Η Νάνσι Πελόζι επελέγη για μια ακόμη θητεία στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οι Δημοκρατικοί επέλεξαν εκ νέου σήμερα τη Νάνσι Πελόζι, ηλικίας 80 ετών, για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου θα διατηρήσουν, με μικρή διαφορά, την πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της θητείας του Τζο Μπάιντεν.

Χωρίς αντίπαλο, η Πελόζι προτάθηκε ως υποψήφια από τους Δημοκρατικούς βουλευτές της κάτω βουλής του αμερικανικού Κογκρέσου, κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής εκλογής, της πρώτης του είδους λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Πελόζι δήλωσε πως νιώθει «μεγάλη τιμή» καθώς αποδέχθηκε την υποψηφιότητά της και υποσχέθηκε να ενεργήσει για να βοηθήσει στο να «εξολοθρευθεί» ο ιός.

Οι προκλήσεις του επόμενου αμερικανικού Κογκρέσου, του 117ου, αφορούν «τη δικαιοσύνη της οικονομίας μας, του δικαστικού συστήματός μας», «του περιβάλλοντός μας» και «του συστήματος υγείας μας», συμπλήρωσε η ίδια.

Οι 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων ανανεώθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Οι Δημοκρατικοί, που ήθελαν να διευρύνουν την πλειοψηφία τους των 232 εδρών που κατείχαν (έναντι 197 για τους Ρεπουμπλικάνους), έχασαν αντιθέτως τουλάχιστον 10 έδρες.

Η ψηφοφορία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την προεδρία θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο και η Νάνσι Πελόζι αναμένεται να παραμείνει επικεφαλής του σώματος. Λίγο μετά ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ