Πριγκιπικός “πόλεμος” στον Οίκο των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών για την περιουσία – ΦΩΤΟ

Πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ μπορεί να κληθεί να πληρώσει πριγκίπισσα στο Μόντε Κάρλο επειδή αρνείται πεισματικά να ανακαλύψει πού βρίσκεται η περιουσία της διάσημης μητέρας της, περιλαμβανομένου ενός πίνακα αξίας περισσότερων από 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές. Η πριγκίπισσα Καμίλα Κροτσιάνι του Οίκου των Βουρνόνων-Δύο ΣΙκελιών εμφανίστηκε στο βασιλικό δικαστήριο στο αγγλονορμανδικό νησί Τζέρσεϊ στο πλαίσιο της δεκαετούς δικαστικής διαμάχης με την αδελφή της.

Η μάχη ανάμεσα στις δύο αδελφές, την Καμίλα και την Κριστιάνα ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, όταν η διάσημη ηθοποιός του ιταλικού κινηματογράφου Εντοάρντα Κροτσιάνι ή Έντι Βέσελ, όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα, δημιούργησε ένα ίδρυμα που διαχειριζόταν το κληροδότημα για τις κόρες της. Αλλά όταν ένα πόσο άνω των 110 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις και Τέχνη μεταφέρθηκε από το ταμείο το 2010 στο όνομα της Εντοάρντα, η Κριστιάνα φοβήθηκε ότι δόθηκαν στην αδελφή της. Η κοσμική περσόνα άρχισε νομικές διαδικασίες το 2011 υποστηρίζοντας ότι γίνονταν κινήσεις να την αφήσουν εκτός της κληρονομιάς. Όμως, η πριγκίπισσα Καμίλα αρνήθηκε να δώσει τη σχετική πληροφορία για το πού βρίσκεται η περιουσία, μαζί και ο πίνακας που στοιχίζει περίπου 55 εκατ. ευρώ, και τώρα αντιμετωπίζει τον κίνυνο να πληρώσει πρόστιμο εκατομμυρίων. Τα χρήματα που τοποθετήθηκαν στο καταπίστευμα το οποίο αποκαλείτο το Μεγάλο Ταμείο της Εντοάρντα (Grand Trust) αργότερα μεταφέρθηκαν. Το 2017 το δικαστήριο διέταξε να επιστραφεί το καταπίστευμα. Η πριγκίπισσα Καμίλα έπρεπε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την περιουσία της μητέρας της στην τράπεζα BNP Jersey, αλλά η τράπεζα και το δικαστήριο δεν ικανοποιήθηκαν από τις ένορκες βεβαιώσεις της. Παλαιότερα υπήρχε η φήμη ότι η Εντοάρντα παγίδευσε τις κόρες της σε “μια χρυσή κόλαση” και είχε εμμονή αυτές να παντρευτούν πρίγκιπες. Η Κριστιάνα έχιε πει ότι η μητέρα της την πίεζε να παντρευτεί τον Ιταλό πρίγκιπα Μπάντε Μπονκομπάνι Λουντοβίσι, μία σχέση που διήρκεσε μόλις τέσσερις μήνες, ενώ ισχυρίστηκε ότι της απαγόρευσε να παντρευτεί τον Γάλλο επιχειρηματία Νικολά Ντελριέ.

Το επόμενο έτος, η πριγκίπισσα Καμίλα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρλο, επικεφαλής του ιταλικού οίκου των Βουρβόνων-Δύο Σικελιών σε έναν γάμο που έμεινε γνωστός ως ο “γαλαζοαίματος γάμος της δεκαετίας”. Ο πρίγκιπας Κάρλο διεκδικεί τον ανενεργό πλέον θρόνο του πρώην Οίκου, που είναι ένας πλάγιος κλάδος του Οίκου των Βουρβόνων Ισπανίας, ο οποίος είναι κλάδος του Οίκου των Καπετιδών. Κυβέρνησαν τη Νάπολη και τη Σικελία τον 18ο και 19ο αι. Ιδρύθηκε όταν ο Κάρολος Γ΄ της Ισπανίας έδωσε στον δευτερότοκο γιο του Φερδινάνδο Α΄ ως πρόσοδο (appanage) τα βασίλεια της Σικελίας και της Νάπολης (“Σικελίας”), που ενώθηκαν σε ένα βασίλειο με το όνομα των Δύο Σικελιών.

Η Κριστιάνα είπε στο δικαστήριο ότι η μητέρα τους φοβόταν να μείνει μόνη της και έλεγχε όλη την οικογένεια με τα χρήματά της. Αναγνώρισε ότι διήγαν πολυτελέστατο και λαμπερό βίο αλλά περιέγραψε τη ζωή της σαν μια “χρυσή κόλαση” γιατί δεν είχε ανεξαρτησία ή ιδιωτική ζωή. Υποστήριξε ότι της είχαν πει να μην έρχεται στις οικογενειακές εκδηλώσεις, αλλά η μητέρα της είπε ότι “εξαφανίστηκε”. Αν η πριγκίπισσα Καμίλα κριθεί ένοχη, κινδυνεύει με τσουχτερό πρόστιμο. Το δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει γραπτή απόφαση εν ευθέτω χρόνω.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ