Κορονοϊός-Ιταλία: Ασθενής βρέθηκε νεκρός σε τουαλέτα νοσοκομείου στη Νάπολη – Σοκάρει το βίντεο

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Ιταλίας με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να δεχθούν νέους ασθενείς με κορονοϊό λόγω έλλειψης προσωπικού και κλινών.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο, με έναν ασθενή να κείτεται νεκρός στο νοσοκομείο Κανταρέλι της Νάπολη μέσα στην τουαλέτα. Το πτώμα του δεν βρέθηκε από γιατρούς ή νοσηλευτές, αλλά από άλλους ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο σε προσωρινά σε ράντζα, με την ελπίδα να αδειάσουν κάποια κρεβάτια στους θαλάμους.

«Πρόκειται για δραματικά και απαράδεκτα συμβάντα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα, διότι σε πολλές περιοχές της Νάπολης και στα περίχωρά της, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Τα νοσοκομεία είναι στο χείλος της κατάρρευσης λόγω έλλειψης προσωπικού και κλινών, ενώ συνεχίζεται αδιάκοπα η έλευση ασθενών, εξαιτίας της ασταμάτητης διάδοσης του ιού», γράφουν σε ανοικτή επιστολή τους Ιταλοί γιατροί, νοσηλευτές και γεροντολόγοι. «Η κατάσταση είναι δραματική. Ορθώς οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την πληρότητα των ΜΕΘ, αλλά σε πολλά νοσοκομεία έχουν γεμίσει και τα κρεβάτια στους θαλάμους», προσθέτουν. Παράλληλα, τονίζουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να εγγυηθούν την πρέπουσα φροντίδα σε όλους τους πολίτες οι οποίοι δεν πάσχουν από κορονοϊό, αλλά από χρόνιες και μη ασθένειες. «Κάθε ημέρα γίνεται όλο και δυσκολότερο να βρεθούν κλίνες για τους ασθενείς με covid οι οποίοι μεταφέρονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων. Έχει ξεπερασθεί το όριο χωρητικότητας και δοκιμάζεται σκληρά η δυνατότητα θεραπείας και φροντίδας στα νοσοκομεία μας» υπογραμμίζουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ