Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση Αναστασιάδη-Τατάρ – Η ανακοίνωση του ΟΗΕ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής πλευράς Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην κατοικία της Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Η σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει:

«Σήμερα, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης, κ. Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κ. Έρσιν Τατάρ, συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως ηγέτες της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Η άτυπη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ειδικής Αντιπροσώπου – Αναπληρωτή Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, κα. Elizabeth Spehar, και τους έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους άτυπη ανταλλαγή απόψεων σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα.

Ο κ. Τατάρ και ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να ανταποκριθούν θετικά στη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για διερεύνηση της δυνατότητας σύγκλησης μιας άτυπης πενταμερούς συνάντησης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σε ευνοϊκό κλίμα, στο κατάλληλο στάδιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ