Εκλογές ΗΠΑ: Έκκληση για υπομονή απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας

Να περιμένουν υπομονετικά το αποτέλεσμα των εκλογών κάλεσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ τους ψηφοφόρους, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο αλλά και δεδομένων των εικασιών ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει πρώιμα τη νίκη του. «Οι ψηφοφόροι πρέπει να είναι υπομονετικοί αναμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών φέτος», δήλωσε ο Τσαντ Γουόλφ και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να πάρει χρόνο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε σήμερα να θέλει να μετριάσει τις ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ανακηρύξει τη νίκη του πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις πολιτείες. Ερωτηθείς στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σχετικά με τη χρονική στιγμή που θα ανακοινώσει τη νίκη του, απάντησε: «μονάχα όταν θα έχουμε μια νίκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζουμε παιχνίδια».

Διάφορες αμερικανικές πολιτείες έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η καταμέτρηση του μεγάλου όγκου των επιστολικών ψήφων ενδέχεται να πάρει επιπλέον μία ή περισσότερες ημέρες σε σύγκριση με τον αναμενόμενο χρόνο.

Ο Γουόλφ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι «ανθεκτικό», παρά τις απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων που διέπραξαν χώρες όπως το Ιράν και η Ρωσία. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ένας ξένος παράγοντας κατάφερε να υπονομεύσει ή να επηρεάσει τις ψήφους αυτής της κάλπης», δήλωσε. «Όμως, παραμένουμε σε συναγερμό».

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για τις κυβερνοεπιθέσεις στις εκλογές Κρις Κρεμπς διαβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών, θα είναι αξιόπιστα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ορισμένοι ενδέχεται να επιχειρήσουν να διαταράξουν την εξέλιξη της ψηφοφορίας ή να εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ηλεκτρονικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την ψηφοφορία, των βάσεων δεδομένων ή των συστημάτων μετάδοσης των αποτελεσμάτων. «Θα μπορούσαμε να έχουμε άλλα γεγονότα, άλλες δραστηριότητες ή άλλες προσπάθειες παρακώλυσης των εκλογών και υπονόμευσης της εμπιστοσύνης στις εκλογές», είπε ο Κρεμπς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ