Κορονοϊός: Ρεπορτάζ – σοκ της γαλλικής τηλεόρασης σε παράνομο πάρτι στη Μασσαλία

Της Μαρίας Δεναξά

Δύο δημοσιογράφοι της γαλλικής τηλεόρασης με κρυφές κάμερες, πήραν μέρος σε παράνομο πάρτι, όπου περισσότερα από 120 διασκέδασαν, χωρίς μάσκες, χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις και τις απαραίτητες προφυλάξεις. Ανάμεσα τους κι ένας αναισθησιολόγος, που δήλωσε πως όταν βρίσκεται στο νοσοκομείο φοράει μάσκα και τηρεί τις αποστάσεις.

Οι δυο δημοσιογράφοι έγιναν μέλη σε σελίδα στο Facebook, που ήταν αφιερωμένη στην τέκνο μουσική, όπου πολλοί νεαροί στη Μασσαλία ζητούσαν «οδηγίες» για το σχεδιασμό της παράνομης γιορτής.

«Στην περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, θα περάσουμε σε κατάσταση ησυχίας, κανένας θόρυβος, μέχρι να φύγουν. Το ηλεκτρικό ρεύμα θα κοπεί κατά τη διάρκεια του ελέγχου» ανέφεραν οι οδηγίες. Το πάρτι έγινε την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, πρώτη νύχτα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μασσαλία. Οι δυο ρεπόρτερ λίγο μετά τις 23.00 έλαβαν ένα SMS, που τους έκανε γνωστή την διεύθυνση του τόπου διασκέδασης. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνονται παράνομα πάρτι «αντίστασης» στη Μασσαλία. Το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες πόλεις της Γαλλίας, όπου ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τα παράνομα πάρτι όπου συμμετέχουν νέοι χωρίς προφυλάξεις πληθαίνουν…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ