Αναστασιάδης: Συγχαρητήρια στον Ερσίν Τατάρ – Ακιντζί: Ανακοίνωσε το τέλος της πολιτικής πορείας του

Μετά την ανάδειξη του Ερσίν Τατάρ ως του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του για να του εκφράσει τις ευχές του, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου, Κυριάκου Κούσιου. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε προς τον κ. Τατάρ να συναντηθούν το ταχύτερο δυνατόν για μια πρώτη γνωριμία και επαφή κάτι που ο κ. Τατάρ απεδέχθη.

«Ακολούθως», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του γγ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, την οποία ενημέρωσε για την πρόθεση των δύο ηγετών για συνάντηση και η οποία ανέλαβε να προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις προς αυτό τον σκοπό, στο οίκημα των ΗΕ στη Λευκωσία.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον απερχόμενο Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίον ευχαρίστησε για τη μέχρι σήμερα συνεργασία που είχαν και τον διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνουν σε επαφή και σημείωσε ότι προσβλέπει στη συνδρομή του σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, με τον κ. Ακκιντζί να επιβεβαιώνει ότι θα είναι πάντοτε στη διάθεση των δύο ηγετών στις προσπάθειες τους αυτές, καθώς επίσης και για επικράτηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της προκοπής στην πατρίδα μας. Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Ακκιντζί προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και κάθε καλό στην περαιτέρω πορεία του».

Ακιντζί: Καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και στους ανθρώπους της Κύπρου

Ο απερχόμενος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, ανακοίνωσε το τέλος της πολιτικής του πορείας και ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και στους ανθρώπους της Κύπρου. Ο Μουσταφά Ακιντζί συνεχάρη τον Ερσίν Τατάρ και «όσους διαδραμάτισαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα», όπως είπε, που έδωσαν τη νίκη στον Τατάρ με ποσοστό 51,74%. «Έχω αναφερθεί στο τι βιώσαμε. Να μην το επαναλάβω. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει δει τι έχει γίνει. Εάν λέγαμε ότι αυτές οι εκλογές έγιναν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα ήταν η πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Τατάρ. Στην ερώτηση, τέλος, εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί απάντησε πως ο ίδιος αποδέχεται το τελικό αποτέλεσμα. «Οι φίλοι μας θα το δουν, αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Εύχομαι άλλη φορά η δημοκρατίας μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ