Μελάνια Τραμπ: Έτσι ξεπέρασα τον κορονοϊό – Ποια συμπτώματα είχα

Την περιπέτειά της με τον κορονοϊό περιέγραψε σε άρθρο της που αναρτήθηκε στο site του Λευκού Οίκου η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ. Αναφέρθηκε στα συμπτώματα που είπε ότι ήταν αρκετά ήπια αλλά εμφανίστηκαν μονομιάς και αυτά ήταν οι πόνοι στο σώμα, βήχας, πονοκέφαλοι και εξαιρετική κόπωση. Προτίμησε, όπως γράφει ένα ν πιο φυσικό τρόπο αντιμετώπισης επιλέγοντας κυρίως υγιεινή διατροφή και βιταμίνες.

Όπως περιέγραψε η Μελάνια στο άρθρο της: “Ήταν πριν από δύο εβδομάδες όταν έλαβα τη διάγνωση την οποία τόσοι Αμερικανοί σε ολόκληρη τη χώρα και σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν λάβει, βγήκα θετική στον COVID-19. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, την ίδια διάγνωση έλαβε και ο σύζυγός μου, επικεφαλής του έθνους μας. Φυσικά η σκέψη μου πήγε αμέσως στον γιο μας. Προς ανακούφισή μας εκείνος βγήκε αρνητικός, αλλά και πάλι όπως οι περισσότεροι γονείς σκέφτονται τους τελευταίους μήνες, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ “τι θα γίνει αύριο ή τη μεθεπόμενη ημέρα;”. Ο μεγάλος μου φόβος επιβεβαιώθηκε αφού σε επόμενο τεστ βγήκε θετικός. Ευτυχώς είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν παρουσίασε συμπτώματα. Κατά έναν τρόπο χάρηκα που και οι τρεις το περάσαμε αυτό ταυτόχρονα οπότε μπορούσαμε να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και να περάσουμε χρόνο μαζί. Από τότε έκανε τεστ και βγήκε αρνητικός” αναφέρθηκε στη μόλυνση του γιου της η Μελάνια και αμέσως μετά έγραψε όσον αφορά στην προσωπική της περιπέτεια: “Ήμουν πολύ τυχερή που η διάγνωσή μου ήρθε με ήπια συμπτώματα, αν και εμφανίστηκαν μονομιάς και οι επόμενες ημέρες τα συμπτώματα έμοιαζαν με τρενάκι λούνα παρκ. Είχα πόνους στο σώμα, βήχα και πονοκεφάλους, και αισθανόμουν εξάντληση το μεγαλύτερο διάστημα. Επέλεξα πιο φυσική αντιμετώπιση όσον αφορά στη θεραπευτική αγωγή, με βιταμίνες και υγιεινή διατροφή. Είχαμε υπέροχους γιατρούς και νοσηλευτές γύρω μας και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ιατρική φροντίδα και την επαγγελματική διακριτικότητα του γιατρού Κόνλεϊ και της ομάδας του. Ήταν ένα άγνωστο συναίσθημα για εμένα να είμαι ασθενής αντί το άτομο που προσπαθώ να ενθαρρύνω το έθνος να μείνει υγιές και ασφαλές. Τώρα ήμουν εγώ που δεχόμουν φροντίδα και να μαθαίνω από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει ο κορονοϊός. Ως ο ασθενής και το πρόσωπο που ωφελήθηκα τόσο από την ιατρική στήριξη, είμαι ακόμη πιο ευγνώμων και υπόχρεη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στους διασώστες παντού.

Στο ιατρικό προσωπικό και στα μέλη του προσωπικού που φροντίζουν την οικογένειά μας, το ευχαριστώ δεν είναι αρκετό. Αναρρώνοντας από μία ασθένεια σου δίνει αρκετό χρόνο να αναλογιστείς. Όταν ο σύζυγός μου μεταφέρθηκε στο Ουόλτερ Ριντ ως προληπτικό μέτρο, πέρασα πολύ χρόνο να αναλογίζομαι για την οικογένειά μου. Επίσης σκέφτηκα τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων σε όλη τη χώρα που έχουν επηρεαστεί από την ασθένεια που μολύνει ανθρώπους χωρίς διακρίσεις. Περνάμε άνευ προηγουμένου στιγμές και με τις εκλογές να προσεγγίζουν ήταν πολύ εύκολο να δεχτούμε τόση αρνητική ενέργεια. Επίσης μου έδωσε χαρά να σκεφτώ όλους τους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη χώρα μας και στον κόσμο και το καλό και η συμπόνοια που υπάρχουν αν τα αναζητήσεις. Η χώρα μας έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες και μεγάλες αντιξοότητες και ελπίζω ότι ο COVID-19 θα είναι άλλο ένα εμπόδιο για το οποίο θα πούμε σε μελλοντικές γενιές ότι το ξεπεράσαμε και μάθαμε από αυτό στη διάρκεια. Ενθαρρύνω τον καθένα να συνεχίσει να ζει με τον υγιέστερο τρόπο που μπορεί. Μία ισορροπημένη διατροφή, καθαρός αέρας και βιταμίνες είναι πραγματικά ζωτικά πράγματα για να διατηρούμε τον οργανισμό μας υγιή. Η καλοσύνη, η συμπόνοια και η ταπεινότητα είναι επίσης σημαντικές για να έχουμε δυνατό μυαλό. Για εμένα προσωπικό μεγάλη επιρροή στην ανάρρωσή μου είχε η ευκαιρία να αναλογιστώ πολλά πράγματα, την οικογένεια, τις φιλίες, τη δουλειά μου και να είμαι ειλικρινής σε αυτό που είμαι. Είμαι ευτυχής να αναφέρω ότι βγήκα αρνητική και ελπίζω να αναλάβω τα καθήκοντά μου και πάλι όσο πιο σύντομα μπορώ. Μαζί με τα ευχάριστα νέα, θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι αντιλαμβάνομαι πόσο τυχερή είναι η οικογένειά μου που έλαβε αυτήν τη φροντίδα που λάβαμε. Αν είσαι άρρωστος ή έχεις έναν αγαπημένο ασθενή, σας σκέφτομαι και θα σας σκέφτομαι κάθε μέρα. Προσεύχομαι για τη χώρα μας και προσεύχομαι για τον καθένα που μολύνεται με τον κορονοϊό και άλλες ασθένειες και προκλήσεις. Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα και τις ευχές και τις προσευχές για την οικογένειά μας. Παραμένετε στις δικές μας προσευχές επίσης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ