Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου από την Μπρατισλάβα: Στο στόχαστρο ξανά το Καστελλόριζο – ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο μετά τη συζήτηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκο Δένδια για την προοπτική επανέναρξης των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του στο φόρουμ της Ασφάλειας στην Μπρατισλάβα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρουσίασε τρεις χάρτες. Ο πρώτος ήταν ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης. Ο δεύτερος ήταν ένας χάρτης του Αιγαίου με ελληνική και τουρκική σημαία, ο οποίος -κατά τον κ. Τσαβούσογλου- δείχνει τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας στην περιοχή. Ο τρίτος χάρτης είναι με το Καστελλόριζο, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ είναι ένα “πολύ μικροσκοπικό νησί” μόλις 2 χλμ από τις ακτές της Τουρκίας που διεκδικεί 40.000 km2 υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην διαδικασία των διερευνητικών επαφών που δεν δρομολογήθηκε τον Αύγουστο λέγοντας πως η Ελλάδα με το να υπογράψει το σύμφωνο με την Αίγυπτο ουσιαστικά προχώρησε σε μια κίνηση κακής πίστης έναντι της Τουρκίας και της διαδικασίας των διερευνητικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ