Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι όμηρος της Ελλάδας και της Κύπρου

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας, οι σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., αξιολογήθηκαν περιφερειακά ζητήματα και αναφέρθηκαν και στα θέματα που αφορούν στο Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, όπως αναφέρει η Yeni Safak.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική Προεδρία, ο Ερντογάν άσκησε κριτική για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής κατά της Τουρκίας και είπε ότι “η Ευρώπη δεν είναι ακόμα έτοιμη να δημιουργήσει περιβάλλον διαλόγου. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρώπη και τα συμφέροντά της δεν μπορεί να είναι όμηροι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τις ανακοινώσεις της τουρκικής προεδρίας ο Τούρκος πρόεδρος είπε στην καγκελάριο της Γερμανίας πως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της δεν είναι επαρκείς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ. Σύμφωνα με τη τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν της είπε πως η ΕΕ «υπέκυψε στον εκβιασμό» της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ