Κορονοϊός – Τραμπ: Η διαδρομή και οι επαφές του προέδρου των ΗΠΑ πριν το θετικό τεστ – ΒΙΝΤΕΟ

Μόλις ένας μήνας μένει για τις εκλογές και πλέον μετά τη θετική διάγνωση με κορονοϊό, το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ τινάχθηκε στον αέρα. Ποια ήταν όμως η διαδρομή του προέδρου των ΗΠΑ και με ποιους ήρθε σε επαφή

Το Σάββατο ο Τραμπ πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου με την Amy Coney Barrett στο Rose Garden. Ο σύζυγος της Barrett και τα επτά παιδιά τους παρευρίσκονται. Στο κοινό κάθονται πολιτικοί ,δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι, αρκετοί εκ των οποίων δεν φορούν μάσκα. Στη συνέχεια ο Τραμπ ταξιδεύει με προορισμό την Πενσιλβάνια για να συνεχίσει την προεκλογική του καμπάνια. Χαιρετά από κοντά, χωρίς να φορά μάσκα, αρκετούς ψηφοφόρους.

Την Κυριακή ο πρόεδρος πραγματοποιεί πρωινή επίσκεψη στο Trump National Golf Club στη Βιρτζίνια. Το βράδυ, μιλάει σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Λευκού Οίκου και παρευρίσκεται σε δεξίωση στο Gold Star Family. Τρεις δημοσιογράφοι που εργάζονται ως ανταποκριτές στον Λευκό Οίκο έχουν ήδη βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Τη Δευτέρα ο Τραμπ δέχεται επισκέψεις στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ εξετάζει ένα φορτηγό που παράγεται από τον Lordstown Motors στον κήπο του Λευκού Οίκου σε μια εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν δύο μέλη του Κογκρέσου και τρεις εκπρόσωποι από τον κατασκευαστή. Πραγματοποιεί επίσης εκδήλωση στο Rose Garden για να ανακοινώσει μια διοικητική προσπάθεια για τη διανομή εκατομμυρίων τεστ κορονοϊού σε πολιτείες. Στην εκδήλωση παρευρίσκονται αξιωματούχοι της διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, μελών του Κογκρέσου και κρατικών αξιωματούχων.

Την Τρίτη είναι η σειρά του Κλίβελαντ για το προεδρικό debate των 90 λεπτών εναντίον του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν. Οι δύο άνδρες κάνουν τεστ για τον κορονοϊό πριν από τη συζήτηση και στέκονται πίσω από τα σταντ, που βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους. Δεν φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του faceoff. Η Χόουπ Χιξ είναι ανάμεσα στην ομάδα που ταξιδεύει στο Οχάιο με τον Τραμπ στο Air Force One για το debate, συμπεριλαμβανομένων και μελών της οικογένειας Tραμπ. Τα ενήλικα παιδιά και τα ανώτερα στελέχη της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ δεν φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παραβιάζοντας τους κανόνες. Την Τετάρτη ο Τραμ ταξιδεύει στη Μινεσότα για έρανο σε ιδιωτική κατοικία στα προάστια και μια υπαίθρια εκδήλωση στο Ντούλουθ. Η Χιξ είναι μεταξύ των βοηθών του Λευκού Οίκου που συνοδεύουν τον Τραμπ στο ταξίδι. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, όπου αρκετοί παρευρισκόμενοι δεν τηρούν τις αποστάσεις ούτε φορούν μάσκες, ο Τραμπ πετάει το καπέλο του στο πλήθος. Κατά το ταξίδι της επιστροφής η Χιξ αρχίσει να αναπτύσσει τα συμπτώματα του κορονοϊού και δεν αισθάνεται καλά. Απομονώνεται σε σημείο του Air Force One.

Την Πέμπτη ο Τραμπ πετάει στο θέρετρο του Bedminster στο Νιου Τζέρσεϋ για έναν ιδιωτικό έρανο και το τεστ της Χιξ βγαίνει θετικό στον κορονοϊό. Αρκετοί βοηθοί που βρίσκονταν κοντά στη στενή συνεργάτιδα του Προέδρου σκοπεύουν να συνοδεύσουν τον Τραμπ. Ο Τραμπ ανακοινώνει σε μια βραδινή συνέντευξη στο Fox News ότι αυτός και η πρώτη κυρία έκαναν τεστ για τον κορονοϊό. Αργότερα σε ένα tweet ανακοινώνει ότι θα «ξεκινήσει τη διαδικασία καραντίνας». Τα ξημερώματα της Παρασκευής πάλι μέσω Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι είναι θετικός στον κορονοϊό, όπως και η Μελάνι και ξεκινούν την καραντίνα και την ανάρρωσή τους άμεσα.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΡ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ